Labdarúgás

2021.12.23. 07:00

A rutint kellene megszerezni

A Kecskeméti LC megyei I. osztályban szereplő csapata az őszi szezont a 10. pozícióban fejezte be. Hazai pályán nem szerepelt rosszul a gárda, idegenben azonban csak egy pontot gyűjtöttek.

Nyitray András

A KLC még mindig az egyik legfiatalabb csapat

Forrás: Nyitray András

– Hazai pályán a tavalyi évhez képest jól szerepeltünk, az idegenben megszerzett egyetlen pont viszont nagyon kevés – kezdte értékelését Nagy Lajos, a csapat vezetőedzője. – Előre tudtunk lépni labdabirtoklásban, sokkal több helyzetet is alakítunk ki, játékban közelebb kerültünk az élcsapatokhoz. Sikerült pontokat is szereznünk ellenük, például a Jánoshalma vagy a Kalocsa ellen. Általában a hozzáállással és az akarattal is elégedett voltam, egyedül a kiskunhalasi meccsünk lóg ki a sorból, ahol tulajdonképpen kapura lövés nélkül vert meg minket a hazai együttes. Egyébként nagy létszámban, megfelelő szinten tudtunk dolgozni, a képzettség és az erő megvan a csapatban, a rutinon még dolgozni kell, ezen viszont csak az idő segít.

Nagy Lajos szerint főleg a helyzetkihasználásban kell fejlődnie az együttesnek, melyben Bozsik Máté 9 gólt rúgott, mellette azonban nem tudott igazán senki stabil teljesítményt nyújtani a támadóharmadban, hiányoztak a gólok a többiektől.

– Sajnos a gólszerzés terén nem sikerült az előrelépés. Bozsik Máté 9 gólos, de nem tudtunk felnőni mellé, a helyzeteink ugyan megvannak, de szinte mindet elhibázzuk. Nem csoda, hogy utána Patvaros Zsolt jön a sorban a maga 2 góljával. A támadóharmadban, stresszhelyzetben még mindig rossz döntéseket hozunk. Hiányzik ebben a csapatrészben a többiektől az a 3-4 gól, amivel máris jobban állnánk a tabellán, illetve a már említett rutin. 

Sajnos a félév során meghatározó játékosok is kidőltek, ami miatt kevés volt az állandóság a kezdőcsapatot illetően

 – mondta Nagy Lajos.

A KLC-nél nyugodt lesz a téli időszak, nem tervez igazolni a klub, mely igen korán elkezdi a felkészülést. – Nem tervezünk igazolásokat, egy jó felkészüléssel előre tudunk lépni. Módra és Szappanos felépülésével két jó játékossal is bővülhetünk. A téli alapozás január 10-én kezdődik, amit nem terveztünk ilyen koránra, de január 12-én már edzőmeccsünk lesz a megyei amatőr válogatott ellen, nekik most is örömmel segítünk – zárta gondolatait Nagy Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában