Kosárlabda

2021.12.30. 07:00

A Nyíregyházát fogadja csütörtök este a Duna-Aszfalt

2021-es naptári év utolsó bajnoki mérkőzését vívja meg csütörtök este a Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét a férfi NB I. A csoportos bajnokság 15. fordulójában. A hírös városiak a Nyíregyházát fogadják este 18 órai kezdettel a Messzi István sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Hegedűs Gergely és Forray Gábor

Forrás: Bús Csaba

Szeptember végén Jaramaz emlékezetes extra triplájával legyűrte – az akkor még Váradi Kornél vezette – gárda az első osztályban újonc nyírségieket. A ma esti vendégcsapat aztán a kezdeti nehézségek után lendületre kapott, és azóta a tabellán felzárkóztak a rendkívül sűrű középmezőnyhöz. Pethő Ákos gárdája így a 9. helyről várhatja az évzáró viadalt, míg a Kecskemét az 5. pozícióból. Az előző, hétfői fordulóban mind a két együttes vereséget szenvedett. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Kaposváron maradt alul 77–61-re, míg a Nyíregyháza keleti rangadón hajtott fejet hazai pályán a DEAC előtt, 89–62 arányban győzték le őket a cívis városiak.

A Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét vezetőedzője, For­ray Gábor betegség miatt volt kénytelen kihagyni a hét eleji, kaposvári túrát, a kispadon Hegedűs Gergely helyettesítette, és minden valószínűség szerint csütörtök este is ő fogja csatába vezetni a kecskemétieket. 

A szakember szerint maximális koncentrációra lesz szükség annak érdekében, hogy sikerüljön megszerezni a győzelmet, és ezzel örömet szerezni a hazai szurkolóknak, szépen búcsúztatni a 2021-es esztendőt.

– A Nyíregyháza az utóbbi időben kezd szépen összeállni, egyre veszélyesebb csapat – mondta a mérkőzést megelőzően Hegedűs Gergely. – Gyors és agresszív kosárlabdát játszanak. Van két-három játékosuk, akik különösebb megkötés nélkül, szabadon játszhatnak, elsősorban őket kell majd megállítanunk. Szorult helyzetünkben maximális koncentrációra és elszántságra van szükség ahhoz, hogy legyőzzük őket. A feladat nem lesz könnyű, egy nagyon küzdelmes összecsapásra számítok, de természetesen mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel zárjuk a 2021-es évet. Szurkolóink támogatására most igazán nagy szükségünk van, úgyhogy bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd csütörtökön, és buzdítanak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában