Röplabda

2021.11.08. 06:55

Simán győzött a Kecskemét Debrecenben

 A férfi röplabda extraliga negyedik fordulójában a Kecskeméti RC a DEAC otthonában lépett pályára vasárnap este. A vendégek szettveszteség nélkül győztek.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Három ponttal indított a Kecskemét, ekkor szépített a DEAC, de Argilagos és Funadora révén 2–6-os fórra tett szert a vendég csapat. 4–7 után Funfdora ász nyitásaival lépett el a KRC (4–10), ekkor időt kért Fodor Antal, a DEAC vezetőedzője. Fazekas és Bagics révén csökkentette a hátrányát a hazai együttes (7–10). Bár többször is felzárkózott a DEAC, a KRC két-három pontnál közelebb nem engedte ellenfelét. 15–23-nál hívta magához csapatát ismét Fodor Antal. A Debrecen azonban már csak egy pontot jegyzett, 16–25-el zárult az első játszma.

A második szett elején felváltva este a találatok, majd 5–6 után 5–12-re lépett meg a Kecskemét. Ekkor Fundora nyitása lett hosszú. 9–16-ig ismét felváltva szerezték a pontokat a csapatok. Argilagos sáncára előbb Veres majd Fazekas válaszolt. 13–20 után a Kecskemét már nem adott lehetőséget ellenfelének, 13–25-re nyerték a második etapot.

Bagics nyitotta a harmadik szettet, amire Bogdán válaszolt. Sorozatban szerzett három pontot a DEAC, ami után Nagy József kért időt. Argilagos vezetésével egyenlítettek. 6–6 után pedig a kubai légiósok irányításával 6–10-es előnyre tett szert a KRC. Ádám és Tóth ugyan válaszolt, de a folytatásban több hibát is ejtett a DEAC, amivel 8–14 lett az állás. A harmadik szett hajrájában is futott az eredmény utána Debrecen, 17–25-re nyerte a záró szettet a KRC, ezzel három-nullára a mérkőzést.

– A mai napon semmi sem úgy alakult, ahogy terveztük, de leegyszerűsítve a játékunkra vonatkozóan, egy jó napot kifogó Kecskemét ellen sok hibával játszottunk – nyilatkozta Fodor Antal, a DEAC vezetőedzője. A magassági fölényüket jól kihasználták, nem tudtuk veszélyeztetni a győzelmüket.

– Nagyon fegyelmezetten játszottunk végig, aminek köszönhetően megszereztük a három pontot, amiért jöttünk – értékelt Nagy József, a KRC vezetőedzője.

DEAC–Kecskeméti RC 0–3 (–16, –13, –17)

Férfi Extraliga, Debrecen. Vezette: Jámbor T., Rácz G.

DEAC: Tóth 1, Bagics 8, Remete 3, Fazekas 8, Veres 7, Kiss I. 2. Csere: Mészáros Z., F. Nagy B. (liberók), Imre. Vezetőedző: Fodor Antal.

KRC: Sidiropoulos 2, Bogdán 2, Tomanóczy 2, Argilagos 16, Fundora 11, Szabó A. 6. Csere: Gebhardt Á., Török (liberók), Palánkai-Omoshebi 1. Vezetőedző: Nagy József.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában