Kézilabda 

2021.11.10. 15:59

Rangadót játszik a Kalocsa

A férfiaknál a hetedik, a nőknél a nyolcadik fordulót rendezik az NB II.-es bajnokságban.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Férfi Dél-nyugati csoport:

Vasárnap 17 óra

Expressz Zálog Mecseknádasd–Kalocsai KC

Mecseknádasd, vezeti: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Kolics János, a Kalocsai KC vezetőedzője: – A Mecseknádasd ellen mindig rangadót játszunk, bár a tavalyi fordulókat megnyertük ellenük. Idegenben nehéz lesz pontot szerezni, nagy bravúrt jelentene, ha sikerülne. Az idei évben új játékosokat kellett igazolnunk, jelen pillanatban pedig még a csapat szerkezetet keressük, mivel eddig nem találtunk még meg. Hogy minden összeálljon, ahhoz idő kell, ez a tavaszi szezonra teljesülhet.

Szombat 18 óra.

Rinyamenti KC SE Nagyatád–Kiskőrösi KS Kft.

Nagyatád, vezeti: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert.

Férfi déli csoport:

Vasárnap 11 óra

VSK Tököl–Mizse KC

Tököl, vezeti: Bátori Bence, Szécsi Lantos Boldizsár.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – Ez a szezon második olyan mérkőzése, ami komolynak mondható. Maximális felkészülést és odafigyelést várok a csapattól. Meg tudtam nézni a Tököl játékát, úgyhogy most tudunk készülni is ellenük. Ha egy jó támadójáték mellett, az ellenfelet 20-25 gól között tudjuk tartani, akkor mindenféleképp eredményesek tudunk lenni.

Vasárnap 16 óra

Kecskeméti TE U23–Dabas KC VSE U23

Kecskemét, vezeti: Paska Dániel, Vastag Sámuel.

Mogyorós Zoltán, a KTE U23-as csapatának vezetőedzője: – Egy hajtós, küzdős mérkőzés lesz a Dabas elleni, de megpróbáljuk megfogni őket itthon. Örülnék, ha sikerülne az a játék, amit hétről-hétre gyakorlunk. Elég sok hiányzónk van, fontos, hogy végig koncentráltan játszunk.

Férfi Dél-keleti csoport:

Szombat 18 óra

Kiskunmajsai KC–Szolnoki KCSE

Kiskunmajsa, vezeti: Kovacsik Gábor, Polgár Csaba.

Kun Tamás, a Kiskunmajsai KC vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzés várható a Szolnok ellen. Remélem, hogy a két sérülésből visszatérő játékosunk a héten már rendesen velünk edzenek és a hétvégén bekapcsolódhatnak a mérkőzésbe. Élőben nem láttam még játszani a Szolnok csapatát, csak felvételről. Abban bízom, hogy hazai környezetben a szurkolók segítségével esélyünk van a győzelemre. Azzal az átlaggal pedig, amit a hazai mérkőzéseken hozni szoktunk elégedett lennék.

Női déli csoport:

Vasárnap 18 óra

Miklós KC–TFSE

Kunszentmiklós, vezeti: Miklós Dániel, Tóthpál Balázs.

Ulicska Milán, a Miklós KC vezetőedzője: – Sajnos a bajnokság első fél éve nem a tervezettek szerint alakult, a sérülések és betegségek miatt, így meg kell próbálni a legfiatalabbakat is játékba hozni, hogy később téthelyzetben teljesíteni tudjanak. A TFSE nagyon jól szerepelt eddig, megverték azokat a csapatokat, akiktől mi nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Ennek ellenére nyerni szeretnénk, de ha nem látjuk esélyét a végén a győzelemnek, akkor a maradék időt a fiatalok beépítésének szenteljük, hogy szokják a tempót és gyakoroljanak. A legfontosabb viszont a klubnál jelenleg az, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. Azok, akik itt vannak, azért vannak, mert szeretnek kézilabdázni, és ebben a társaságban jól érzik magukat. Akkor leszünk sikeresek, ha mindenki jól érzi magát a pályán és az öltözőben egyaránt.

Vasárnap 14 óra

Vecsés SE–Mizse KC

Vecsés, vezeti: Babity István, Kaposi Máté.

Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője: –Egy ki-ki mérkőzésre számítok, mivel kiesés elkerülési rangadót játszunk Vecsésen. Most már jó lenne a lelki világunknak egy győzelem. Az előző fordulóban megint közel voltunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk a Pénzügyőr ellen, de hétvégén mindenáron nyernünk kell. Ha amit a héten gyakorlunk, azokat viszont látom a pályán, és működik végre a támadójátékunk, ami hellyel-közzel a legutóbbi mérkőzésünkön rendben volt, illetve a védekezésünk is viszonylag stabil lesz, annak örülni fogok, de még h ronda játékkal is, de nyerünk, akkor örülnék a legjobban.

Női Dél-keleti csoport:

Szombat 16 óra

Kecskeméti NKSE–Oxxo Energy Orosházi NKC U22

Kecskemét, vezeti: Serfőző Krisztián, Serfőző Roland.

dr. Paic Róbert, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője: –Ha megnézzük a tabella állást, illetve a játékerőt, amit az Orosháza képvisel egyértelmű, hogy számunkra csak a győzelem az elfogadható. A papírforma szerint könnyebben is meg tudnánk szerezni a két pontot, de már tanultunk ebből, ebben a bajnokságban nincs könnyű csapat és könnyű győzelem. Maximálisan kell készülnünk minden mérkőzésre, csak akkor tudunk érvényesülni. Azt szokták mondani, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Az Orosháza egy fiatal futós csapat, ha nekik kijön a lépés, akkor nagyban megnehezíthetik a dolgunkat. Abból a szempontból lépéselőnyben vagyunk, hogy szinte ugyanezzel a csapattal játszik az ifjúsági együttesünk csütörtökön bajnoki mérkőzést. Az edzőjük fel fogja térképezni a játékukat, illetve felvétel is készül a mérkőzésről, amit a következő napokban kielemzünk. Bízom benne, hogy dominálni fogunk a pályán és azok a játékosok is többet szerepelhetnek, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak.

Szombat 18 óra

Bácsalmási PVSE–XVI. Ker. KMSE

Bácsalmás, vezeti: Matic Dusan, Nádasdi Ádám.

Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője: – Egy jó mérkőzést szeretnénk játszani a fővárosiak ellen, végig nyugodtnak kell lennünk a pályán. Szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni a találkozón, főleg azok számára, akik a nehezebb mérkőzéseken kevesebb szerephez jutnak. Fontos, hogy felszabadultan játsszunk, azokat a taktikai elemeket, amiket edzéseken gyakoroltunk szeretném viszont látni és felkészülni az utána következő feladatokra.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály:

Szombat 11 óra

Kiskunhalasi UKSC–Kalocsai KC-GUKC

Kiskunhalas, vezeti: Bálint Barnabás, Horváth Bálint.

Szombat 18 óra

Tiszaalpári SE–Kecskeméti TE

Tiszaalpár, vezeti: Tóth Tamás, Török Kristóf.

Vasárnap 17 óra

Euroscale Kecskemét–Balogh Tészta TVSE

Kecskemét, vezeti: Petrik-Varga Ádám, Tóth Tamás.

Vasárnap 14 óra

Bácsalmási PVSE–STE-BS Plastic

Kelebia, vezeti: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály:

Szombat 17 óra

Kiskunhalasi UKSC–Kiskőrösi NKSZSE

Kiskunhalas, vezeti: Bálint Barnabás, Horváth Bálint.

Szombat 14 óra

Kiskunmajsai KC–Kalocsai KC

Kiskunmajsa, vezeti: -

Szombat 17 óra

STE-BS Plastic–Nemesnádudvari NKSZE

Soltvadkert, vezeti: Husti Áron, Patik Bence

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában