Kézilabda 

2021.11.19. 07:00

Megyei derbi lesz a hétvégén

Kézilabda A férfiaknál a nyolcadik, a nőknél a kilencedik fordulót rendezik az NB II.-es bajnokságban.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Férfi Dél-nyugati csoport:

Szombat 18 óra

Kalocsai KC–PEAC

Kalocsa, vezeti: Kovács Gergő, Papp Béla András.

Kolics János, a Kalocsai KC vezetőedzője: –Minden mérkőzés előtt a saját formánk az, ami meghatározó. Múlt héten a magyar kupában játszottunk a Pécsi VSK ellen. Az a mérkőzés nagyon gyengén sikerült, húsz technikai hibánk és rengeteg átlövési hibánk volt. A Mecseknádasd elleni bajnoki fordulóban a múlt hétvégén azután az volt a célunk, hogy próbáljunk előkészített játékokból az átlövőinknek helyet biztosítani, és minél kevesebb legyen az eladott labda, mivel az megbosszulja magát. Ezeket a hibáinkat szépen korrigáltuk arra igaz nem volt elég, hogy pontot hozzunk Mecseknádasdról, de bízom abban, hogy ez a javulási tendencia megmutatkozik a PEAC elleni mérkőzésen és hazai pályán győzelemmel zárunk.

Férfi Déli csoport:

Szombat 18 óra

Mizse KC–Kecskeméti TE U23

Lajosmizse, vezeti: Kovacsik Gábor, Polgár Csaba.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – Egy kis el clásico lesz a hétvégén, a fiatalok ellen fogunk játszani. Egy harcos, küzdős, futós mérkőzésre számítok, ahol az eddig mutatott játékunkat szeretnénk tovább vinni. Fiatal az ellenfelünk, ezáltal kiszámíthatatlanok. Hullámzó a teljesítményük, nekünk határozottan a tudtukra kell adni, hogy ki az esélyesebb ezen a mérkőzésen.

Mogyorós Zoltán, a Kecskeméti TE U23-as csapatának vezetőedzője: – Az előző forduló nüanszokon múlt a Dabas ellen. Nem voltunk ott fejben és hamarabb elfáradtunk, mint az ellenfél. A hétvégén a Mizse egy nagyon nehéz ellenfél lesz, nekünk nem is a Lajosmizsét kell elvernünk, hanem helyt kell állni, hogy a megyei első osztályban normálisan tudjunk szerepelni, ezek a mérkőzések erre szolgálnak, a fiúk jókat harcolnak az osztályban.

Férfi Dél-Keleti csoport:

Szombat 18 óra

Kiskunmajsai KC–Túrkevei VSE

Kiskunmajsa, vezeti: Czoldán Csilla, Fazekas Zsuzsanna.

Kun Tamás, a Kiskunmajsai KC vezetőedzője: – A Túrkeve még nem szerezett pontot, viszont lebecsülni egyáltalán nem szeretnénk az ellenfelet. Remélem, hogy azt az utat, amit megkezdtünk azon tovább tudunk haladni. Hazai mérkőzéseken azért jobban tudunk teljesíteni, mint idegenben. Ha azt tudnánk folytatni, amit az előző fordulóban, akkor amellett, hogy játszhatunk egy jó meccset a győzelemre is nagy lenne az esély. Megpróbálunk egy fegyelmezett védekezést az ellenfél elé állítani, hogy feladjuk nekik a leckét, ha a kapusaink jó napot fognak ki, akkor nem lehet gond.

Női Déli csoport:

Szombat 13 óra

Mizse KC–ENUSE

Lajosmizse, vezeti: Meilinger Zsolt, Szabadi Tamás.

Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője: – Az Szászberek utolsó meccsét megnézve nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, bár a hétvégi győzelem után kissé feldobódva érkezünk a hazai bajnokira. Szeretnénk folytatni a jó szereplésüket csapat és játék szempontjából. Örülnék egy ki-ki mérkőzésnek. Támadásban az utolsó pár mérkőzésen voltak problémáink, most hétvégén harminc gólt sikerült lőni. Szeretném ha a következő fordulóban is sikerülne 25 gól körül dobnunk. A védekezésünket pedig stabilizálnunk kell.

Szombat 15 óra 30

Ferencvárosi TC-U22–Miklós KC

Budapest, vezeti: Borsóné Nagy Tímea, Lakatos Ildikó.

Ulicska Milán, a Miklós KC vezetőedzője: – A Ferencváros ellen sosem lehet biztosan készülni, hiszen egy U22-es csapat. Nekik NB I.-es és egy NB I./B csapatuk is van, ezáltal a mérkőzések sorozatától függően változik a keretük. Emiatt nem lehet előre készülni rájuk, mivel minden mérkőzésen más felállásban érkeznek. Mi csak a saját dolgunkkal foglalkozunk a héten, a saját játékunkat gyakoroljuk és építjük, hogy az biztosabban és stabilabban menjen. Elsősorban a védekezésre fókuszálunk. A Fradi biztos egy gyors, tempós kézilabdát fog játszani, felállástól függetlenül. Ezt a sebességet megpróbáljuk felvenni és minél tovább megtartani a mérkőzésen.

Női Dél-keleti csoport:

Szombat 18 óra

Kecskeméti NKSE–Gyomaendrődi NKSE

Kecskemét, vezeti: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője: – A csapat már nevet rajta, de mindig azt mondom nekik, hogy az év legfontosabb mérkőzése következik, mivel mindig a rá következő mérkőzés a legfontosabb. Ennek megfelelően kell állunk a mérkőzéshez, mivel nekünk nem fér bele a vereség. Ezzel mindenki tisztában van és így is állnak hozzá a munkához. A Gyomaendrőd ellen itthon fogunk játszani, mivel felcseréltük a pályaválasztói jogot. Nem kétséges, hogy a papírforma alapján mi vagyunk a jobbak, de ezt a pályán is bizonyítani kell. A sport az kiszámíthatatlan, a labda kerek, úgyhogy semmit sem veszünk készpénznek, keményen kell készülnünk a következő mérkőzésre.

Vasárnap 17 óra

Deszk–Bácsalmási PVSE

Deszk, vezeti: Biri Ákos, Kiss Sándor Zsombor.

Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője: – Az előző fordulóban 47–15-re győztük le a XVI. Ker. KMSE csapatát. Mindenféleképp az volt a célunk, és azért is volt ez a gólszám, mert nagyon szerettem volna, hogy a csapat megtalálja az önbizalmát. A Deszk jobb csapat, mint ahol jelenleg áll, tartunk tőlük, de úgy készülünk rájuk, mint mindenkire. Szeretnénk nyerni, mert nagyon fontos lenne számunkra a két pont. Gyors játékkal és lerohanásokkal minél hamarabb szeretnénk megszerezni a magabiztos vezetést, illetve fontos, hogy a védelem ellenük is helytálljon, akkor biztos lehet a siker.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály:

Szombat 16 óra

Kalocsai KC-GUKC–Tiszaalpári SE

Kalocsa, vezeti: Kovács Gergő, Papp Béla András.

Szombat 15 óra

Kiskunhalasi UKSC–Euroscale Kecskemét

Kiskunhalas, vezeti: Nagy László, Petrik-Varga Ádám.

Szombat 18 óra

Balogh Tészta TVSE–STE-BS Plastic

Tiszakécske, vezeti: Kapás Krisztián, Zámbori Leila.

Vasárnap 17 óra

Kecskeméti TE–Mizse KC

Kecskemét, vezeti: –

Bács-Kiskun megyei női I. osztály:

Szombat 17 óra

Kiskőrösi NKSZSE–NNKSZE

Kiskőrös, vezeti: Bobják-Illés Nóra, Könyves Norbert.

Szombat 17 óra

Kiskunhalasi UKSC–Kiskunmajsai KC

Kiskunhalas, vezeti: Nagy Lászó, Petrik-Varga Ádám.

Vasárnap 17 óra

Kalocsai KC–STE-BS Plastic

Kalocsa, vezeti: – Kiss Attila, Kiss Zoltán.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában