labdarúgás / galériával

2021.11.14. 18:43

Megérdemelten nyerte meg a Helvécia a Ballószög elleni derbit

A megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjának a tizenhat csapatos mezőnyben a 4. helyen álló Helvécia a 6. Ballószögöt fogadta a bajnokság 13. fordulójában. A szomszédvári derbi szép játékot nem, csak nagy küzdelmet hozott, és megérdemelt hazai győzelmet.

Vincze Miklós

Enyhe hazai fölénnyel indult a találkozó, az első negyedórában nem dolgoztak ki helyzeteket a csapatok, ziccerek helyett inkább mindjárt góllal indított a Helvécia. A 16. percben Szöllősi Péter szerzett labdát, indította a bal oldalon kiugró Pászti Botondot. Pászti rávezette a ballószögi kapusra, Balázs Adriánra a játékszert, elegánsan elhúzta mellette, majd balról az üres kapuba gurított, 1–0. Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a hazaiak, három percre rá Zsíros Mihály kapott remek labdát Gulyás Pétertől, és közelről a hálóba passzolt, 1–1. Minek helyzetekkel bíbelődni, bőven elég a gól is, gondolhatta a két csapat, mert a következő emlékezetes momentum újra egy találat volt.

Jánosity Róbert ívelt az oldalvonal mellől a vendégek kapuja elé, Maros Bálint pedig az ötösről, magasra felugorva, elegánsan a bal alsó sarokba csúsztatott, 2–1.

Hibátlan kivitelezés volt, a kérdés csak az volt, amit Nagy Krisztián, a ballószögiek játékos-edzője fel is tett a játékostársainak, hogy „de hogy lehetett ott annyira egyedül?”. A 34. percben Dinnyés Benedek csípett el egy labdát, remek ütemben indított, Pászti balról ezúttal a hosszú sarok mellé gurított. Két percre rá Maros indított, egy védő lába alatt elcsúszott a labda, Pászti került helyzetbe, nem vacakolt, húsz méterről löbbölt a kiinduló kapus fölött, de a labda fölé szállt. A 39. percben Maros beívelésére Ódor Zoltán robbant be, két méterről bombafejessel azonban a kapust találta el. A kipattanót kivágták a védők, Szöllősi hatalmas bombát eresztett meg kapásból a bal fölső sarok irányába, Balázs bravúrral mentett. Hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fotó: Vincze Miklós

Csak két perce tartott a második játékrész, amikor a bal oldalon kiugró Szöllősi a kiinduló kapus mellett elgurította a labdát, csakhogy a hosszú sarok mellett is. Gyűrték, gyömöszölték egymást a felek, nagy energiákat fektettek a küzdelembe, helyzeteket azonban egyik félnek sem sikerült kialakítania. A 65. percben Nagy Krisztián mérgelődött, hogy nincs kinek passzolni, nem mozognak a társak, mérgében haza passzolt, alighanem túl erősen, mert igen komoly zavarba hozta a Balázst, aki örült, hogy ha le is csúszott a lábáról a labda, legalább eltalálta az egyenetlen talajon szeszélyesen közeledő játékszert, és az az oldalvonalon túlra pattant, nem a kapuba. A ziccerínségben látszott, hogy a Ballószögnek nagyon meg kell becsülnie a pontrúgásait, ha egyáltalán hozzájut ilyenhez. A 74. percben ez megtörtént. Szögletet végezhetett el a Ballószög, Gulyás varázsolta a berobbanó Pálvölgyi András fejére a labdát, ő azonban nem sokkal ugyan, de melléfejelt. A 77. percben járt a legközelebb a gólhoz a vendégcsapat, Krasnyánszki Arnold indult meg a jobb oldalon, az alapvonalról középre lőtte a labdát, Szél Martin azonban az ötösön nem jól találta el a labdát, pedig óriási ziccer volt.

A 80. percben Maros tört előre a bal oldalon, egy csel után a 16-os sarkáról lőtt, nem sokkal a hosszú sarok mellé.

Az utolsó negyedórában egyre több volt az ápolás. Kívülről nem tűnt ugyan szimulálásnak egyik hazai játékos szenvedése és ápolása sem, a vendégjátékosok azonban egyre nehezebben viselték, hogy a hajrában egyre többet áll a játék. Annyiból érthető módon, hogy az utolsó tíz perc volt az,amikor ziccereket továbbra sem tudtak kidolgozni, de meglehetősen nagy nyomást gyakoroltak a hazai kapura. Eredmény nélkül, sőt, egy perccel azután, hogy a játékvezető bemondta, hogy négy percet hosszabbít – hazai szemmel egy örökkévalóságnak tűnt ez, vendégszemmel pedig nevetségesen kevésnek – egy hazai kontra keretében Pászti Botond kapott egy jó labdát, térült-fordult, a kapust is kicselezte, majd éles szögből a hálóba lőtt, eldöntve a mérkőzést, 3–1. A hosszabbításban Gulyás Péter kapta meg a második sárga lapját, majd a pirosat, reklamálásért.

A mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. Helyenként kemény volt a meccs, de a szabálytalanságokat soha nem alattomosság, inkább a túlzott akarás szülte. Így Aztán feszült hangulatban ért véget a mérkőzés, de a lefújás után azért közösen fogyasztotta el a pizzát a két csapat.

Tímár Zoltán, a Helvécia edzője: – Inkább küzdelmes, mint színvonalas mérkőzésen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Több helyzetet kihagytunk, így végig izgalmas és kiélezett maradt a mérkőzés a jó erőkből álló Ballószög ellen. A hátralévő fordulókban szeretnénk minél több pontot szerezni, hogy nyugodtan menjünk a téli szünetre.

Nagy Krisztián, a Ballószög játékos-edzője: – A játékosaim kitettek magukért, a játékunk hagyott ugyan maga után kívánnivalót, de nem játszottunk alárendelt szerepet, az akarásunkkal nem volt semmi probléma. De ami a játékvezetőket illeti, nyugodtan kijelenthetem, hogy minden bizonnyal azért a megye háromban vezetnek, mert ez a legalacsonyabb osztály. Gratulálok a Helvéciának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, további sok sikert kívánok nekik.

Helvéciai SE–Ballószögi FK 3–1 (2–1)

Helvécia, 80 néző, vezette: Horváth Béla (Váczi Levente, Csákó Patrik)

Helvécia: Németh R. – Cári (Csorba II. Z. 60.), Jánosity (Komáromi 70.), Menich, Maros, Szöllősi, Ódor (Csorba S. 60.), Csorba A., Dinnyés, Szabadi, Pászti (Csorba I. Z. 93.) Edző: Tímár Zoltán.

Ballószög: Balázs – Récsei, Nagy K., Krasnyánszki, Pálvölgyi, Fetter, Zsíros (Kiss R. 65.), Kis, Szabó R. (Szél 62.), Bakos (Fekete 62.), Gulyás. Játékos-edző: Nagy Krisztián.

Gól: Pászti a 16., 92., Maros a 30., illetve Zsíros a 19. percben.

Kiállítva: Gulyás a 93. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában