rögbi

2021.11.20. 17:37

Győzelemmel zárta az őszt a Kecskemét

Az őszi forduló utolsó mérkőzését játszotta hazai pályán a KARC együttese.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

A férfi rögbi NB I. ötödik, az őszi szezon utolsó őszi fordulójában a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club együttese a Debreceni EAC Huszárok csapatát fogadta a Széktói Stadion Atlétika Centrumában.

Az első félidőben szoros volt az állás, a szünetben 15–7-re vezetett a Kecskemét, a második játékrészben viszont extrán játszottak a hazaiak, és végül 46–10-re győzték le a Debrecent.

– Számunkra fárasztó volt az utazás, a KARC kihasználta a hazai pálya előnyét, mi nem tudtuk tartani az iramot sajnos – nyilatkozta Hussain Aenab, a DEAC szakosztályvezetője. – Remélem tavasszal Debrecenben mi hagyjuk el győztesen a pályát. Sokat fejlődtünk a elmúlt másfél-két évben, sajnos a koronavírus járvány miatt nem volt lehetőségünk megfelelően edzeni, remélem jövőre egy erősebb csapatot tudunk építeni.

– Végre megvan a győzelem íze, sokat dolgoztunk érte. Úgy jöttünk erre a mérkőzésre, hogy volt négy taktikai elem, amit mindenféleképpen tartani szerettünk volna. Az első félidő első felében ez nem jött össze utána átálltunk erre a taktikai fegyelemre és szerencsére meglett a győzelem, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk – Máthé Zoltán, a KARC vezetőedzője. – Sajnos a kondink nincs ott ahol lennie kellene, emiatt most egy hat hetes felkészülés kezdődik, mivel szeretnénk bent maradni az NB I.-ben. Mint köztudott a csapat újraépítése folyik ebben az évben. Tavasszal remélem, hogy eredményesebbek leszünk, nagyon keményen dolgozunk ezért. Sajnos most sok sérült játékosunk van, reméljük, hogy tavasszal ők visszatérnek, és akkor újból kedvet kapnak ahhoz, hogy erősítsék ezt a remek csapatot.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában