birkózás

2021.11.16. 07:00

Eredményesen zárták a Balla-emlékversenyt a félegyházi birkózók

Hat ország háromszázötven sportolója mérte össze tudását a hétvégén Kecskeméten.

Vajda Piroska

A kiskunfélegyházi birkózók egy csoportja Szabó József sportegyesületi vezetővel

Fotó: Beküldött fotó

Igazi birkózóünnep részesei voltak azok, akik részt vettek a hétvégén a Kecskeméti Sportiskola birkózószakosztálya által rendezett Balla József-emlékversenyen.

Szombaton a Mercedes-Benz Sportakadémia zsúfolásig telt birkózókkal és szurkolókkal, szinte kicsinek bizonyult a hatalmas terem. A rendezvényen megjelent Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok is – tájékoztatta lapunkat Szabó József, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetője. Elmondta, a magas színvonalú versenyre több mint 350 kis birkózó érkezett hat korosztályban az ország minden részéről, illetve a határon túlról is. Így Lengyelországból, Németországból, Szerbiából, Szlovákiából és Csehországból.

A rangos eseményen a félegyházi birkózók is részt vettek, méghozzá sikeresen: három aranyéremmel és négy bronzéremmel zárták a versenyt. Az aranyérmesek között volt Nagy Hunor, aki 9 évesen már számos versenyen ért el sikereket, ezúttal sem talált legyőzőre a -36 kilogrammos súlycsoportban. Bárány-Almási Tamás kinőtte régi súlycsoportját. Az új, 76 kilós kategóriában remekül mutatkozott be, ugyanis többek között legyőzte a ferencvárosiak országos bajnokát is. Czakó Zoltán mindössze 85 kilogrammosan a nehézsúlyúak között próbált szerencsét. Nála 30–40 kilóval nehezebbeket is legyőzött.

László Eszter a 6-7 évesek, míg Bene Zsombor a 8-9 évesek között lett bronzérmes. Hideg Zita a 46 kilós fiúk között remek győzelmek révén feljutott a dobogó harmadik fokára, ikertestvére, Hideg Balázs négy győzelemmel és egy vereséggel pedig a -42 kilóban lett harmadik. Bene Ivett pedig ötödik lett az 50 kilogrammosok között.

A kiskunfélegyházi birkózók egy csoportja Szabó József sportegyesületi vezetővel
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában