futsal

2021.11.18. 07:00

Biró Attila gólokkal mutatkozott be a válogatottban

A férfi NB I. alapszakasza ugyan éppen szünetel, de az SG Kecskemét Futsal több játékosa is nemzeti színekben bizonyíthat. A legizgatottabb Biró Attila lehetett, aki először szerepelhetett a magyar válogatottban, amit rögtön gólokkal tett emléke­zetessé a bosnyákok elleni meccseken Budapesten.

Nyitray András

Biró Attila (5-ös mezben) első két válogatott meccsén két gólt szerzett a bosnyákok ellen

Forrás: MLSZ

Biró Attila nyáron igazolt Kecskemétre, az erdélyi származású játékos a Csíkszeredától érkezett a magyar bajnokságba. Játékával a válogatott szakmai stábját is meggyőzte arról, hogy helye van a magyar csapatban. Biró a bosnyákok elleni felkészülési meccseken mutatkozhatott be nemzeti színekben, előbb hétfőn a 2–1-es vereség alkalmával, majd

kedden az 5–2-es diadal során is bevette az Eb-résztvevő ellenfél kapuját.

– Nagyon jól éreztem magam a válogatott-összetartáson, büszke voltam, hogy a magyar csapat tagjaként léphettem pályára – nyilatkozta a játékos. – Különösen örülök, hogy gólokkal is ki tudtam venni a részem, ám a csapat sikere ennél persze sokkal fontosabb. Az első meccsen, amelyen 2–1-re a vendégek bizonyultak jobbnak, kicsit csalódott voltam a végeredmény miatt, de úgy gondolom, hogy kedden sikerült az igazi arcunkat megmutatni, és az 5–2-es győzelmünk megérdemelt volt. Erre lehet építeni a jövőben.

Birónak kecskeméti csapattársai is drukkoltak a helyszínen, ami természetesen nagyon jó érzés volt számára, visszatérve a nemzeti csapatból már a következő feladatokra koncentrál. Az SG Kecskemét Futsal hétfőn 19 órakor a Berettyóújfalut fogadja.

– Természetesen nagyon jól­esett, hogy a klubvezetés és a kecskeméti csapattársaim is a helyszínen szurkoltak nekem és a csapatnak. Ez is megerősítette bennem azt, hogy jó döntést hoztam, mikor az SG Kecskemét Futsal együtteséhez igazoltam. Szerdán már fel is vettem az edzéseket Kecskemétre visszatérve. Gőzerővel készülünk a hétfői, hazai, Berettyóújfalu elleni összecsapásra. Szeretnénk folytatni a jó szériánkat, és további fontos lépést tenni a felsőházi szereplés kiharcolása felé.

Biró Attila (5-ös mezben) első két válogatott meccsén két gólt szerzett a bosnyákok ellen
Fotó: MLSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában