Kosárlabda

2021.11.04. 09:04

Az adott napi forma döntheti el a mérkőzés végkimenetelét

Péntek este a férfi kosárlabda NB I./A csoport kilencedik fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Atomerőmű SE csapatát fogadja a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Múlt hét vasárnap a Kecskemét a tabella második helyén álló Szolnoki Olajbányász otthonában szenvedett 81–63-as vereséget.

– Nincsen bennem hiányérzet, mivel tudtuk, hogy hova utazunk. A Szolnoki Olajbányász egy nagyon erős csapat. Az mindent elárul, hogy az első félidőben teljesen pariban voltunk, sőt vezettünk is, de abszolút reális vereséget szenvedtünk – nyilatkozta Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH vezetőedzője.

– A végjátékban a Szolnok extrán dobott, ezért lett viszonylag nagyobb a különbség a negyedik negyedben. Ez nem volt váratlan, hiszen nincs egy szinten a két csapat, nem is egy a célunk. Azonban egy hasznos és jó mérkőzést játszottunk velük – mondta.

A bajnokság kilencedik fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét pénteken 18 órakor az Atomerőmű SE csapatát fogadja a Messzi István Sportcsarnokban. A Kecskemét nyolc mérkőzéséből ötöt nyert meg, 13 pontjával jelenleg a tabella negyedik helyén áll. A Paks eddig csak két meccsen nyert, a Körmend és a Kaposvár ellen, 10 pontjával a tabella utolsó, tizennegyedik helyén áll.

– A tabella igen csalóka, mert nagyon sűrű a mezőny és ez nem tükrözi a Paks játékerejét. A Szolnok és a Falco KC az a csapat, amely kiemelkedik a magyar bajnokságból, az összes többi klub körülbelül egyforma erősségű. A napi forma és a pillanatnyi állapotok döntik el, hogy hogyan alakul a mérkőzés. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok az ASE ellen. Öt erős légiósuk van, illetve három felnőtt magyar játékosuk, közülük az egyik Eilingsfeld János, aki a magyar válogatott egyik oszlopos tagja, tehát egy nagyon erős a keretük. Az viszont hízelgő, hogy mi a jelenlegi pozícióban helyezkedünk el a tabellán – fűzte hozzá a vezetőedző.

Forray Gábor nehéz mérkőzésre számít, de egy fegyelmezett játékkal sikerrel veheti az akadályt a KTE.

– Kőkemény mérkőzésre van kilátás.

A győzelemhez elsősorban szükséges egy fegyelmezett és jó védekezés, illetve, hogy a negyven perc alatt jól tudjuk kontrollálni a Paks támadójátékát.

Bízunk benne, hogy minél többen kijönnek pénteken és segítenek a csapatnak begyűjteni a két pontot a szurkolással – tette hozzá Forray Gábor.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában