Labdarúgás

2021.11.28. 07:59

A győzelmek önbizalmat adhatnak a Tiszakécskének

A hétközi forduló után, vasárnap újabb mérkőzés vár a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó csapataira. A Tiszakécskei LC gárdája Szolnokra utazik, hogy gyarapítsa pontjainak a számát.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A hazaiak az eddig lejátszott tizenhét mérkőzésből négyet megnyertek, hat alkalommal döntetlent játszottak és hétszer vesztesként hagyták el a pályát. Így a pontjainak a száma tizennyolc, és a 15. helyen tartózkodnak jelenleg a tabellán. Szerdán a Dorog otthonában 2–0-as vereséget szenvedtek. Nem olyan jó nekik sem a statisztikájuk, éppen ezért a vasárnapi mérkőzésen össze kell kapniuk magukat, ha pontot, pontokat akarnak szerezni.

A Tiszakécske hazai pályán, csak úgy, mint a listavezető Vasas ellen nagy küzdelemben győzte le a harmadik helyezett Kecskeméti TE-t, ami önbizalmat adhat a csapatnak.

– A szerdai megyei rangadó után száz sebből vérzünk, mondta Visinka Ede a tiszakécskeiek vezetőedzője. Nem azért, mert olyan durva volt az ellenfelünk, hanem három meghatározó, kezdő játékosomra nem tudok számítani a szolnoki találkozón.

Farkas Norbert és Csáki Róbert piros lapot kapott, Oláh Máténak pedig öt sárga lapja miatt kell kihagyni a mérkőzést. Kiprich Dávid és Kalmár Ferenc sérült, Beliczky Gergőre és Simon Márkra már hosszú ideje bajlódik sérüléssel, rájuk sem tudok számíthatok.

Így nem állunk valami jól, de azt gondolom, hogy vannak a keretünkben olyan jó, és motivált labdarúgók, akik alig várják a lehetőséget, hogy bizonyítsanak. Hiszek abban, hogy élni fognak a lehetőséggel, amit most meg fognak kapni. Szolnokon is harcos mérkőzésre számítok, mert a hazaiak stílusa ilyen. Ebben a szezonban ugyan nem megy nekik annyira a játék, mint az előző bajnokságokban, de nagyon erős csapat a Szolnok, főleg hazai pályán. Mi a győztes meccs utáni önbizalmunkra tudunk alapozni. Sajnos a pályájuk talaja sem a legjobb, így nehéz futballozni rajta. Ettől függetlenül úgy készülünk, hogy szeretnénk megnyerni a találkozót, mert nekünk ez létfontosságú meccs lesz.

Ha nyerünk, akkor négy pontra megközelítjük a Szolnokot, és még ebben a szezonban lesz két hazai mérkőzésünk a Pécs és a Győr ellen, így vicsorítunk a mezőnyre.

Persze a szolnokiak bizonyára úgy gondolkodnak, hogy kit verjünk meg, ha nem az utolsó helyezett Tiszakécskét, aki a Kecskemét ellen ugyan nyert, de hiányoznak emberei. Az biztos, hogy a Vasas és a Kecskemét elleni győzelmünkre azért sokan felkapják a fejüket, de ahogy Szabó István kollégám mondta, minden győzelemért három pontot adnak. Ha a három pontot nem a Vasas, hanem mondjuk a Szentlőrinc ellen szerezzük, nekünk az is jó lett volna, de így szebbnek tűnik, hogy a listavezetőt vertük meg. Mindenki láthatja, hogy van tartása a csapatnak, nem adjuk fel. A KTE ellen kilenc emberrel fejeztük be a mérkőzést, mindenki csúszott, mászott az utolsó másodpercig. A srácok elhatározták, hogy nem kapunk gólt, de ehhez kellett a szerencse és Holczer is. Jó volt látni, hogy a játékosok egymásért küzdöttek. Ezt szeretném látni a Szolnok ellen is, tette hozzá Visinka Ede.

A Szolnok elleni találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Tiszaligeti Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában