labdarúgás / galériával

2021.11.13. 17:20

A Félegyháza nyerte a Kőrös elleni rangadót

A második helyen álló Kiskunfélegyháza fogadta az éllovas Kiskőröst a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi zárófordulójában. A mérkőzés az elvárásoknak megfelelően nagy csatát, és hazai győzelmet hozott.

Vincze Miklós

A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel és nagy koncentrációval kezdtek a felek. A 7. percben Oroszi Dániel tette elegánsan, sarokkal Szabó Dávid elé a labdát, aki ballal kemény lövést adott le a bal alsó sarok irányába, Paunovic védett. Öt percre rá Magony centerezett be a jobb oldalról, a berobbanó Nagy Viktor nyolc méterről bombázott a kapu bal oldalába, 1–0. A 17. percben a hazai hátsó sor egy előrevágott labdájába ketten is belestukkoltak, persze nem vaktában, hanem előre terelgetve a labdát, a második fejes után Oroszi Dániel csapott le a labdára, és rövid vágta után jobbról, tizenöt méterről biztosan lőtt a hosszú sarokba, 2–0.

A 20. percben Pintyi ívelt előre szabadrúgásból, a lefelé hulló labdát Oroszi Tibor kiöklözte, egy érintés után a játékszer Nagy Attila elé került, aki habozás nélkül, laposan a kapuba lőtt, 2–1.

Három percre rá Tóth Ákos tört előre a jobb oldalon, beadását követően Nagy Attila megcsinált egy cselt, fordult egyet, és erős lövést adott le a hosszú sarok irányába, Oroszi Tibor védett. A 28. percben Salami ívelt balról egy keresztlabdát a kiugró Szedmák elé, ő jobbról, éles szögből a rövid sarok mellé durrantott. A 34. percben egy hazai jobb oldali beadást követően Szabó Dávid ugrott fel ellentmondást nem tűrő lendülettel, fejesét követően a labda a keresztlécen csattant. A 42. percben újra kétszer stukkoltak a hazaiak, ezúttal is hasznosan, majd egy passz után Oroszi Dániel adott le egy nagy lövést, a bal alsó sarokba tartó labdát Paunovic mentette. Kisvártatva balról jött a következő beadás, Szabó Dávid lőtt nagy helyzetben középről a felső léc fölé. A 44. percben Szabó Dávid vágott ki egy nagy szólót, a végén jobbal a hosszú sarokra tekerte a labdát, Paunovic szögletre mentett. A sarokrúgást Ábel ívelte be, és a berobbanó Oroszi Dániel öt méterről a léc alá fejelt, 3–1, így kétgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Az 52. percben egy Pintyi szögletet követően Salami robbant be a kapu elé remek ütemben, de fölé fejelt.

Hat percre rá Oroszi Dániel lépett kii a jobb oldalon, éles szögből tüzelt, Paunovicnak vetődnie kellett, de így is fogta a labdát. A 65. percben Amin indította a leshatárról kilépő Dunait, aki levette a labdát, majd higgadtan a hosszú sarokba lőtt, 3–2. Igyekezett fokozni a nyomást a Kiskőrös, de a hazai kontrákban ugyanúgy benne volt a veszély, mint a vendég dominanciában. A 77. percben Salami sarokkal esernyőzte saját maga elé a labdát, és a lehulló játékszert kapásból küldte mellé. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy igyekezett tovább fokozni a nyomást a Kiskőrös, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni a kék-fehérek, így a Kiskunfélegyháza otthon tartotta a három pontot. A második félidőt megérdemelten nyerte meg egy góllal a Kiskőrös, az első félidőt megérdemelten nyerte meg két góllal a Kiskunfélegyháza, így összességében megérdemelt hazai siker született.

Fotó: Szentirmay Tamás

Némedi Norbert: – Meglehetősen különleges helyzet, hogy éppen az utolsó fordulóban játszik a második az elsővel. A két jól felkészült csapat nagyon jó iramú találkozót vívott egymással. A Kiskőrös nem véletlenül áll az első helyen, és ehhez ezúton szeretnék is nekik gratulálni, hiszen mivel a tabellán a több győzelem számít, így az első helyen fognak fordulni, és ez nem véletlen, hiszen a játékukkal a mai napon is bizonyították, hogy egy nagyon jó, egységes, küzdős csapat. A mai mérkőzésen nagyobb lehetőségek talán előttünk adódtak, ha ezekkel jobb százalékban tudtunk volna élni, akkor egy kicsivel hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót. Mivel azonban a helyzeteink kimaradtak, az utolsó negyedóra meglehetősen nehézre sikerült. Óriási pozitívum, hogy itthon tartottuk a három pontot, teljesen nyílt tavaszi szezon elé nézünk.

Füleki Antal: – Az első félidőben sokkal többet tett a győzelemért a Kiskunfélegyháza, mint mi. A második játékrészben kétgólos hátrányban már jobban kénytelenek voltunk kinyílni. A hazaiak támadásvezetése ma minőségibb volt, ennek köszönhetően meg is tudták nyerni a mérkőzést. Gratulálok nekik, ma egy kicsivel jobbak voltak nálunk ezen a rangadóhoz méltó módon végig nagy küzdelmet hozó mérkőzésen. A körülményekre ugyanakkor szeretnék egy mondat erejéig kitérni. Nem erre fogom a vereséget, hiszen a Félegyháza is ugyanezen a pályán játszott, de véleményem szerint kritikán alul a pálya talajának a minősége, szinte riasztó az egész pályának a feelingje, én nem engedném, hogy itt megyei első osztályú bajnokit játsszanak.

Kiskunfélegyháza–Kiskőrösi LC 3–2 (3–1)

Kecskemét, vezette: Fehérvári Patrik (Harsányi Martin, Rácz Béla)

Kiskunfélegyháza: Oroszi T. – Ludasi, Magony, Valkai, Oroszi D. (Csurka 70.), Nagy V. (Nagy D. 85.), Szabó D., Ábel, Urbán, Kulcsár, Nemesvári (Erős 70.). Edző: Némedi Norbert.

Kiskőrös: Paunovic – Hajnal (Szedmák 27.), Dunai, Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á., Vajda, Amin (Filus 78.), Barkóczi, Pintyi. Edző: Füleki Antal.

Gól: Nagy V. a 12., Oroszi D. a 17., a 45., illetve Nagy A. a 20., Dunai a 65. percben.

Sárga lap: Szabó D. 28., Urbán 77., Erős 90., ill. Szedmák 77. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában