labdarúgás

2021.10.23. 07:00

Nem adják fel

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a Tiszakécskei LC a Diósgyőri VTK-t fogadja vasárnap 13 órakor. A mérkőzés esélyese toronymagasan a tavaly még NB I.-es, jelenleg 5. helyen álló miskolci csapat a sereghajtó otthonában.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Az előjelek szerint a Tiszakécskének hazai pályán sincs sok esélye arra, hogy pontot, vagy pontokat szerezzen, de mint mondani szokták: a labda gömbölyű és bármi előfordulhat.

A csapat első számú kapusa, a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Holczer Ádám az eddigi mérkőzéseken bizonyította, hogy lehet rá számítani, nem rajta múlt a gyengébb szereplés. Bravúrjaira nagy szükség lehet a DVTK elleni bajnokin is.

– Stabil játéklehetőséget szerettem volna, meg is keresett a klub, ezért igazoltam Tiszakécskére nyáron – nyilatkozta a hálóőr. – Az eddigi mérkőzéseken sok dolgom volt, és ebből kiderült, hogy milyen kapus vagyok. Jobban szeretném azt, ha kevesebb dolgom, de több pontunk lenne, így nem vagyok elégedett a helyzettel, de az eddigi szereplésünkkel senki sem elégedett. Mindenki próbál megoldást találni, mindenki a saját hatáskörében a maximumot hozni, de sajnos nagy a baj, és eddig nem tudtunk ezen változtatni.

Megmondom őszintén, még nem látom a fényt az alagút végén

– mondta az eddigi szereplés kapcsán az érthetően csalódott kapus.

Könnyebb dolga vasárnap sem lesz a Tiszakécskének, hiszen a feljutásért harcoló Diósgyőrnek is létfontosságú a győzelem.

– Ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre, és nem mással, csak a magunk dolgával kell foglalkozni. Eddig voltak olyan meccsek, ahol, ha nem is mi voltunk az esélyesek, de lehetőségünk lett volna győzni. Könnyebb találkozók voltak, mint ami most jön. A DVTK-nak megvan a célja, igaz ők sem úgy szerepelnek, mint azt maguktól elvárnák, mert simább feljutásban reménykednek, ami még azért összejöhet nekik. Nekünk bravúr és csoda kategória lenne, ha most szereznénk meg az első győzelmünket, de ebben az osztályban előfordult már ilyen. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a meccset, de nem mi vagyunk az esélyesek – mondta Holczer Ádám a vasárnap 13 órakor kezdődő meccs kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában