kosárlabda / galériával

2021.10.03. 07:00

Megvan a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első hazai sikere

A férfi kosárlabda NBI. 3. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Zalaegerszeget fogadta hazai környezetben. Váradi Kornél együttese már a szünetben is vezetett, és végül nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Polster kosarával a vendégek szerezték meg a vezetést, mely után kicsit mintha remegtek volna a kezek mindkét oldalon, az első négy percben csupán kilenc pontot szereztek a csapatok (4-5). A folytatásban is harcos találkozót láthattak a nézők, a csapatok fej-fej mellett haladtak, végül az első negyed végén a vendégek vezettek minimális különbséggel (13-15). A második félidőt Révész és Horti kosaraival a ZTE kezdte jobban, majd Simon újabb kettese után Váradi Kornél időt kért (17-22). A Kecskemét folyamatosan zárkózott, végül Milutinovic a vezetést is megszerezte. A negyed második felében főleg Jaramaz remekelt, aki triplából is eredményes volt, így a félidőre végül kényelmes előnnyel vonulhattak a kecskemétiek (36-30).

Fordulás után az első percek megint a vendégekről szóltak, egy pontra is felzárkózott a ZTE, de Polard kosaraival a negyed közepére visszaszerezte korábbi előnyét a KTE (46-39). Itt egy kicsit megtorpantak a csapatok, kialakult egy „álló háború” az eredményjelzőt nézve, melyből Németh triplája billentette ki a feleket. Ezzel együtt sok volt a rossz dobás mindkét oldalon, végül 48-46-ról indult az utolsó negyed. Az utolsó etapot szenzációsan kezdte a hazai együttes elsősorban védekezésben, a ZTE egyszerűen képtelen volt betalálni, miközben a KTE egy 9-0-os futást produkált, így öt perc alatt 11 pontra nőtt a különbség (57-46). A vendégek nem adták fel, elkezdtek zárkózni miután végre betaláltak, olyannyira, hogy Jordan hármasa után már ők hoztak egy 8-0-os hengert, végül az utolsó percnek fej-fej mellett vágtak neki a csapatok (62-59). Eljött a faultok ideje, de a kecskeméti kezek nem remegtek meg, így hiába dobott bravúr triplát Jordan, először ünnepelhetett hazai sikert a szezonban a Messzi István Sportcsarnok közönsége egy kiélezett meccsen (68-65).

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Zalakerámia ZTE KK 68 –65 (36–30)

Kecskemét, vezette: Papp Péter, Dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József

KTE: Karahodzic 12, Milutonovic 7, Jaramaz 5 (3), Kucsera 4, Pollard 13 (3)

Csere: Wittmann 6, Dramicanin 15 (6), Kiss D. 6, Lukács D.

ZTE: Christopher 2, Jordan 17 (9), Polster 2, Derrick 6, Németh 3(3).

Csere: Mustapha 13 (3), Guyton 7 (6), Horti 9 (3), Révész 2, Bonifert 2, Simo 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában