Kézilabda

2021.10.03. 19:42

Hat góllal győzött a Balatonfüred

A férfi kézilabda NB I. negyedik fordulójában a sereghajtó KTE-Piroska Szörp a tabella harmadik helyén álló Balatonfüredi KSE csapatát fogadta vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban. A vendégek 35–29-re győztek.

Kovács Nóra

Forrás: baon.hu / illusztráció

Nagy elánnal kezdtek a csapatok, sokáig tartani tudta az iramot, és a nyolcadik percben 4–3-ra vezetett a Kecskemét. Szűcs fordított, de Horváth Andor révén ismét egyenlített a KTE 6–6. Bár többször is előnybe került az ellenfél, a hazaiaknak mindig volt válasza, a 19. percben 8–8 volt az állás. A 22. percet követően öbb hibát vétettek a hazaiak, amit kihasználva sorozatban szerzett négy gólt a 24. perc végéig az ellenél, 9–13-nál időt kért Bencze József. Füstös Attila egy átlövéssel törte meg a KTE gólcsendjét. A hajrában tartani tudta fórját a Füred, 14–19 volt az állás a félidőben.

Horváth nyitotta a második félidőt 15–19, majd Marczika Barnabás védett nagyot. A 35. percre 19–20-ra zárkózott a KTE. Malinovic tört be két védő között, amivel 19–21 lett az állás. A 40. percre kettős emberhátrányt kihasználva a Balatonfüred öt gólra növelte előnyét 19–24. A folytatásban is magabiztosan vezetett az ellenfél, az 50. percben 24–29-re vezettek, majd az utolsó tíz percben növelni tudta a különbséget a Füred, végül 29–35-re nyerték meg a találkozót.

Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Balatonfüredi KSE 29–35 (14–19)

NB I.-es férfi kézilabda mérkőzés, 300 néző, Vezette: Fekete T., Tóth D.

Kecskemét: Deményi – Sipeki 5, Simon 2, Karai 1, Szrnka, Országh 2, Csordás 3. Csere: Marczika (kapus), Horváth A. 4, Vetési 1 (1), Hiramoto, Füstös 3, Menyhárt 7 (7), Mazák, Szeverényi, Yuga 1.Vezetőedző: Bencze József

Balatonfüred: Andó– Bóka 1, Varga, Szöllősi 6 (3), Topic 6, Malinovic 5, Rodriguez 5. Csere: Tóth, Bősz (kapus), Szűcs 2, Németh 1, Kemény 4 (1), Szmetán 3, Dénes, Gostovic, Brandt 2. Vezetőedző: György László

Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 8/9, ill. 4/6

Bencze József: – A mérkőzés végkimenetelét illetően illeti az ellenfelet a gratuláció, de a mai napon megmutatta azt az erőt a csapat, ami benne van és amiből építkeznünk kell. Az első és a második félidőben is egy öt perces rövidzárlat okozta ezt a nagyobb különbséget, amivel a Balatonfüred bele tudott menni a végjátékba. Sajnos ez visszatérő probléma, próbálunk ezen javítani és dolgozni. Annak viszont nagyon örülök, hogy a csapat végig küzdött és nem adta fel a mérkőzést.

György László: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk az ellenféllel, dicséret illeti az ellenfelet, már csak azért is, mivel 29 gólt tudott nekünk lőni. Az első félidőben is megszórtak bennünket, voltak hibáink, főleg a visszarendeződésben voltak problémák. Nem igazán tudtuk megoldani a kettős cserét, ezeket nagyon jól kihasználta a Kecskemét és könnyű gólokat kaptunk belőlük. De a felállt védelem ellen is jól kézilabdázott a KTE, ugyanakkor arra számítottunk, hogy nekünk fokozatosan kell felépítenünk a mérkőzést a 60 perc alatt, tíz percekre bontva és próbáltunk egy-két gólos előnyt szerezni ezekben az időszakokban, ez sikerült az első félidőben. A második félidő is hasonlóan alakult, jól, egy biztosabb előnnyel mentünk bele a végjátékba, így kialakult a hat gólos győzelem a végén.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában