kosárlabda

2021.10.16. 07:31

Győzni tudott Fehérváron a Duna Aszfalt

Pénteken, a férfi elsőosztályú kosárlabda bajnokság 6. fordulójában az Alba Fehérvár vendégeként lépett pályára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Váradi Kornél legénysége végig nagyot küzdve nyert két ponttal, és szerzett rendkívül értékes győzelmet.

Vincze Miklós

Fotó: Reti Attila

Vojvoda büntetőivel startolt a találkozó, a következő támadásnál Karahodzsicsra nem figyeltek, aki a gyűrűvel szemben állt bele a hármasba, 2–3. Jó védekezés után Pollard is beköszönt, viszont Szabó Zsolt is eredményes tudott lenni a palánk alól, 4–5. Karahodzsics kettő plusz egyes akciója után 4–8 állt a táblán, Szabó erre triplával válaszolt a sarokból, 7–8. Dramicanin is megmutatta, hogy jól céloz távolról, ezt követően pedig Jaramaz állhatott oda büntetőzni, és nem remegett meg a keze, 7–13. Szabó újabb távolija után Kiss Dávid egypontosokkal jelentkezett, 10–15. Stark révén feljött egy egységre az Alba, Dramicaninnak és Karahodzicsnak hála viszont nem tudtak fordítani, sőt 16–22-re meglépett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Pongó Marcell ketteseivel 24–24-nél egalizált a hazai alakulat, Pollard dudaszó pillanatában elengedett hármasa csont nélkül hullott be, így 24–27-tel zárult az első felvonás.

A második menetben Wittmann is feliratkozott a pontszerzők közé egy szép trojkával (24–30), Mulalic kettese és Pongó triplája után viszont időt kellett kérnie Váradi Kornélnak. Vojvoda megszerezte a vezetést a Székesfehérvárnak (31–30), Pollard gyorsan reagált erre, 31–32. Takács triplája 34–32-ra módosította az eredményt, őt pedig Vojvoda követte, 36–32. Wittmann hármasával, 41–41-nél ismét döntetlenre álltak a felek, majd Dramicanin vette vállára csapatát, és 41–46-ra fordítottak a kecskemétiek. Időkérést követően ritmust váltottak a fehérváriak, és feljöttek két pontra, majd Steele révén egalizáltak, a félidő 48–48-cal ért véget.

Gyors kosarakkal kezdtek a gárdák: Pongó hármassal nyitott, majd Kucsera, Steele és Jaramaz kettessel gyarapították csapataik egységeit, 53–52.

Fokozatosan növelte előnyét az Alba, Steele hármasával már 65–58-ra módosították az eredményt, Váradi Kornél időt kért. Felgyorsult a játék, a rohanásból pedig a hazai gárda jött ki jobban. Pongó újabb triplája után 72–62-re álltak a csapatok. Jaramaz és Wittmann hármasaival gyorsan visszajött a KTE, és Kucsera is villant kintről, 72–71. Milutinovic révén az egyenlítés is sikerült, így 74–74-gyel jöhetett a zárás.

Pollard percei következtek, és 76–79-re átvették a vezetést a hírös városiak. Karahodzsics triplájával már hatpontosra duzzadt a fór, 76–82-nél időt kért az Alba szakmai stábja. A negyed derekán továbbra is őrizte előnyét a Kecskemét, Dramicanin hármasa után 80–87 állt a kijelzőn. Agresszívan védekezett a hazai gárda, Vojvoda kettő plusz egyesére Dramicanin trojkája jelentett némi megnyugvást, 85–92. Okosan szervezte játékát a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, jól sáfárkodtak az idővel, egy perccel a vége előtt még öt pont volt az előnyük, 87–92. Vojvoda tempója becsorgott, háromra csökkent a különbség, és öt másodperc volt még vissza ekkor. Wittmannak odaütöttek, a második büntetőjét értékesítette, 89–93-nál Alba időkérés következett.

Szabó lepattanó hármasát még Vojvoda vissza tudta tenni, a játékidő viszont lejárt, így bravúros győzelmet aratott a Váradi-alakult Székesfehérváron, 91–93.

– Gratulálok csapatomnak, büszke vagyok rájuk, mert az Alba otthonában különösen nehéz nyerni – értékelt a mérkőzést követően Váradi Kornél, a kecskemétiek vezetőedzője. – Boldog vagyok, hogy csapatként kosárlabdáztunk, volt karakterünk, nagyot harcoltunk, és ismét tudtunk győzni. Minden idegenbeli győzelem a bajnokságban duplán értékes. A harmadik negyed elején volt egy kis megingásunk, de jól reagáltunk, vissza tudtunk jönni a meccsbe. Külön öröm volt látni, hogy a magyar válogatott játékosok húzóemberei voltak a csapataiknak, szeretnék gratulálni nekik is. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísérték a csapatot, sokat számított a támogatásuk ezúttal is. Sok sikert kívánok az Alba Fehérvárnak a folytatásra.

Alba Fehérvár–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 91–93 (24–27, 24–21, 26–26, 17–19)

Alba Regia sportcsarnok, játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Farkas Gábor, Pozsonyi László

Alba Fehérvár: Stark 11/6, Takács Mi. 3/3, Vojvoda 27/3, Szabó 8/6, Steele 16. Cserék: Pongó 22/12, Takács Ma., Mulalic 2, Lukács 2, Omenaka. Vezetőedző: Dejan Mihevc

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 20/6, Jaramaz 7/3, Milutinovic 7/3, Kucsera 5/3, Karahodzsics 19/6. Cserék: Wittmann 14/9, Kiss D. 2., Dramicanin 19/15, Körmendi. Vezetőedző: Váradi Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában