labdarúgás / galériával

2021.10.24. 19:29

Emberhátrányban is pontot rabolt a KTE HUFBAU

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Kecskeméti TE HUFBAU a Békéscsaba 1912 Előre vendége volt vasárnap. A hazaiak kezdtek jobban, de a KTE emberhátrányban is elhozott végül egy pontot.

Nyitray András

Forrás: beol.hu

Fotó: Imre György

Pantovic veszélyes beadása után Lukács már a 2. percben fejelhetett, ez azonban még elkerülte a kaput. A KTE gyorsan elveszítette egyik oszlopát a védelemből, Rjaskót ugyanis egy ütközés után le kellett cserélni alig nyolc perc elteltével. A 15. percben már nem úszta meg a Kecskemét, Máris ment el a jobb oldalon, majd középre tett labdáját Lukács lőtte a jobb alsóba (1-0). A folytatásban küzdelmes volt a találkozó, láthatóan a hazaiak igen nagy erőket mozgósítottak, hogy hosszabb idő után végre újra nyerjenek, a 43. percben egy hazai stábtagot, Mészáros Márkot el is küldték a kispadtól reklamálás miatt. A 44. percben nagy sansz adódott a vendégek előtt, egy hazaadás után Bartha szúrhatott rá 11 méterről egy közvetett szabadrúgást, de az lejött a sorfalról.

Értékes pontot hozott haza a Kecskemét
Fotó: Imre György / beol.hu

Szünetben hármat is cserélt Szabó István, ami jól sült el, egyre hatékonyabb lett a kecskeméti támadójáték. A 60. percben ugyan Gál a kiállítás sorsára jutott, miután felvágta a megugrani készülő Horváthot, de éppen ezután jött az egyenlítés is. A 62. percben Tóth Barna adott be jobbról, a középen érkező, csereként beálló Szuhodovszki aztán a hálóba bombázott (1-1). A hajrában egyik csapat sem adta fel támadások lehetőségét, Nagy szabadrúgása, illetve Szabó átlövése is ígéretes volt. A 84. percben mindkét oldalon adódott még egy meccslabda, előbb Tóth Barna próbálkozását védte Czinanó, majd a másik oldalon Varga Szabolcs fejesét hatástalanította Varga Bence. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-1, melynek köszönhetően a 3. helyen álló KTE zsinórban 12. mérkőzését vívta meg veretlenül.

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE HUFBAU 1–1 (1–0)

Békéscsaba, 750 néző. Vezette: Berényi Tamás (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Előre: Czinanó – Nagy S. (Puskás G., 63.), Farkas M., Bora, Kitl – Horváth P. (Ilyés, 82.), Sipos, Király (Szabó P., 63.), Pantovics (Gránicz, 90.) – Máris, Lukács R. (Varga Sz., 82.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs

KTE: Varga B. – Tóth D. (Szabó A., 63.), Gál, Rjasko (Szalai G., 8.), Belényesi, Grünvald – Nagy K., Vágó (Marsa, 46.), Bartha (Katona B., 46.) – Tóth B., Szalai J. (Szuhodovszki, 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Lukács (15.) ill. Szuhodovszki (62.)

Kiállítva: Gál (60.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában