Kézilabda

2021.10.27. 17:18

Éles küzdelemre számít Ulicska Milán, a Kunszentmiklós edzője

A hatodik fordulót rendezik az NB II.-es kézilabda bajnokságban a hétvégén.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Férfi Dél-nyugati csoport:

Szombat 18 óra

MK Pelikán Siklós KC–Kiskőrösi KS Kft.

Siklós, Vezeti: Bán-Farkas László, Miksó Dániel.

Horváth András, a Kiskőrösi KS Kft. vezetőedzője: –Most sajnos nem a győzelem kötelező számunkra, de háromesélyesnek tartom a találkozót. Az őszi szünet miatt sok csapattag nem elérhető, illetve továbbra is sérülés gyengíti a keretet. Meglátjuk, hogy mit tudunk szombatig összehozni, milyen együttessel léphetünk pályára.

Vasárnap 17 óra

Kalocsai KC–Tungsram SE-Nagykanizsa

Kalocsa, vezeti: Barna Viktor, Kovács Bence.

Kolics János, a Kalocsai KC vezetőedzője: – A Nagykanizsa csapata a tavalyihoz hasonlóan idén is a bajnokság megnyerésére törekszik, mivel fel szeretnének jutni magasabb osztályba. A múlt hétvégi Dunaújváros elleni mérkőzés tapasztalata alapján nekünk a legnagyobb hiányosságunk abban rejlik, hogy az új játékosok beépítése és összeszoktatása még folyamatban van. Ehhez idő kell. Fontos lenne, hogy a mi régi felfogásunk szerint a kollektív játékra alapozzunk, és egymásnak előkészítve próbáljunk átlövésből, betörésből, illetve bejátszásból helyzetbe kerülni. Ennek vannak rendkívül pozitív előjelei. A Tungsram SE elleni mérkőzésen ugyanannyi esélyünk van, mint a Dunaújváros ellen, ugyanis ott is volt lehetőségünk a végjátékban, hogy felzárkózzunk és esetleg még fordítsunk is a mérkőzésen. Az első hazai mérkőzésünkön pedig a saját szurkolóink előtt sikerre akarjuk vinni a csapatot.

Férfi Déli csoport:

Szombat 18 óra

Mizse KC–TFSE

Lajosmizse, vezeti: Bozó Zoltán, Mezei Zoltán.

Avar György, a Mizse KC vezetőedzője: – Számunkra csakis a győzelem lehet elfogadható a céljaink eléréséhez. Maximális odafigyelést várok, mivel szeretnénk folytatni az előző fordulóban mutatott játékunkat. A legfontosabb, hogy végig koncentráljunk, mivel az utolsó pillanatig hajtani kell az ellenfelet.

Vasárnap 13 óra

Szigetszentmiklósi KSK U23–KTE-Piroska Szörp U23

Szigetszentmiklós, vezeti: Ács Zsolt, Báder Róbert.

Mogyorós Zoltán, a Kecskeméti TE U23-as csapatának vezetőedzője: – A múltkori, Üllő elleni mérkőzés után nehéz meccsre számítok, még keressük magunkat ebben a pillanatban. Kicsit tanácstalan vagyok a Szigetszentmiklóssal kapcsolatban, mivel egy nagyon jó, fiatal csapat, néhányan közülük nálunk is fiatalabbak, bármi lehet a végén, de nyilván mi vagyunk a vendégek.

Férfi Dél-Keleti csoport:

Szombat 18 óra

Makói KC–Kiskunmajsai KC

Makó, vezeti: Csige Zoltán, Körmendi Péter.

Kun Tamás, a Kiskunmajsai KC vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mivel sokkal több játékosa van a Makónak. Sajnos bennünket utolért egy kisebb sérüléshullám is, és most két kulcsjátékosom játékára sem számíthatok. Szeretném, ha tisztes helytállással meg tudnánk oldani a szombati mérkőzést, esetleg kissé megnehezíteni a Makó dolgát, de vérmes reményeim sajnos nincsenek ellenük.

Női Déli csoport:

Vasárnap 18 óra

Inárcs-Örkény KC.–Mizse KC

Örkény, vezeti: Bercza Krisztián, Kis András.

Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője: – Ha úgy játszunk, mint a Szigetszentmiklós elleni első félidőben, akkor győzelmi eséllyel léphetünk pályára az Inárcs-Örkény csapata ellen, ha azonban a második félidői játékunkat nézem, akkor nagyon nagy küzdésre lesz szükség, hogy győzelmi szándékkal lépjünk pályára. Kemény védekezést várok, lerohanásból kell több gólt szereznünk, illetve a támadójáték pontosítása, valamint a befejezésekre való odafigyelésre szükség lesz annak érdekében, hogy a mérkőzést ponttal vagy pontokkal hagyjuk el.

Miklós KC–Ceglédi KCSE

Kunszentmiklós, vezeti: Ritter András, Sörös Csaba.

Ulicska Milán, a Miklós KC vezetőedzője: – Minden szempontból most jött el a mi időnk, mivel most kerülünk össze olyan ellenfelekkel, akikkel fel kell vennünk a versenyt. Eddig szinte csak a tabella elején szereplő csapatok ellen léptünk pályára, akiknek esélyük van megnyerni a bajnokságot. A Cegléd ellen oda kell tennünk magunkat, mivel ez az első olyan hazai mérkőzés, ahol velünk egyenrangú csapat ellen játszunk. Bízom benne, hogy egy nagyon szoros és éles küzdelemben sikerül itthon tartani a két pontot. A csapategységnek vissza kell rázódnia a vereségeket követően, hogy újra együtt, egy csapatként tudjunk küzdeni, akkor pedig nem lesz probléma a mérkőzésen.

Női Dél-keleti csoport:

Szombat 17 óra

KNKSE–CZ-Gyulasport Nkft.

Kecskemét, vezeti: Bugyi Tamás, Nász Péter.

dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője: – Kemény mérkőzésre számítok, főleg, mivel a Gyula az előző mérkőzésen hazai környezetben szenvedett vereséget, ezért biztosan felszívják magukat erre a mérkőzésre. Nekünk nem marad más hátra, mint jó felkészüléssel a saját játékunkat játszva fogadjuk őket. A győzelem lehet csak az elfogadható számunkra, mindent meg is fogunk tenni érte. A csapatnak jót tett a deszki nagy különbségű, könnyű győzelem. Az eredmény ellenére nem rossz csapat a Deszk, ez plusz energiát adhat a későbbiekben nekünk.

Továbbra is maximálisan kőkemény védekezést kell produkálunk.

Ha ez megvan, a 35-40 megállító fault-ütközés körüli számmal, amit minden mérkőzésen elvárok, akkor ezen a találkozón sem lesz problémánk. Ezen felül a pontos támadás befejezés az, ami követelmény. A gyors, illetve kombinatív játékkal nincs probléma, a befejezésekre kell koncentrálni, és akkor nem lehet kétséges, hogy mi fogunk kijönni győztesként.

Hazai pályán játszik a Kecskeméti NKSE
Fotó: Kovács Nóra

Szombat 18 óra

K. Szeged SE–Bácsalmási PVSE

Szeged, vezeti: Maródi István, Novák Péter.

Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője: – A mostani állapotunkban nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, két mérkőzés távlatából vannak problémáink a játék terén, úgyhogy sokat kell azért dolgoznunk, hogy a Szeged ellen felvegyük a versenyt. Az edzéseken mindent megteszünk azért, hogy eséllyel vegyük fel a harcot. Az utolsó két mérkőzésen egy góllal kaptunk ki, ezt nehéz feldolgoztatni a csapattal. Nehéz motivációt nyerni, ez pedig nagyobb feladat jelent majd, mint maga az ellenfél. Jelenleg a Szeged az esélyesebb, de meglátjuk, hogy mennyire sikerül fejben rendbe szedni addig a csapatot.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály:

Vasárnap 11 óra

STE-BS Plastic–Kecskeméti TE

Soltvadkert, vezeti: Bujdosó Máté, Tóth Tamás.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály:

Szombat 16 óra

Kiskunhalasi UKSC–Kalocsai KC

Kiskunhalas, vezeti: Nagy László, Szekeres László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában