kerékpár

2021.10.14. 20:15

Az MKB Cycling Team arannyal és ezüsttel zárta az országúti szezont

A 47. Gemenc Nagydíj zárta a szezont az MKB Cycling Team csapata, ahol az elvárásoknak megfelelően szerepelt az U23-as sor, az U17-esek pedig minden elképzelést felülmúltak. Radics Milán és Dobai Dávid ugyanis elfoglalta a dobogó első és második fokát.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Közel ötven éve Szekszárd és környékén rendezik Magyarország egyik legnagyobb tradícióval rendelkező kerékpárversenyét. Idén is nemzetközi volt a mezőny, kiváló magyar kerékpárcsapatok mellett szerb és osztrák klubok tekertek.

Az U23-as korosztály számára egy 146 kilométeres szakasszal kezdődött az országúti verseny péntek délután, majd szombat délelőtt 103 kilométert tekertek a bringások. Este pedig a Gemenc Nagydíj lámpafényes kritériumversenye kezdődött.

Ezúttal sem maradt el a háztömb körüli körözés sem, a 60 kilométeres távon az U17-es korosztály kerékpárosai versenyeztek. 17 kört kellett megtenni a városban, Radics Milán és Dobai Dávid tökéletes csapatmunkát bemutatva az első és második helyet szerezte meg.

Az MKB Cycling Team két sorral érkezett. A Gohér Mihály, Hrenkó Norbert, Forró Lajos, Orosz Gergő, Fábián Csongor és Fábián Zalán alkotta U23-as csapat nagyon szépen helyt állt az alapvetően sprintereknek kedvező pályán.

A verseny igen komoly, 45-46 kilométer/órás átlaggal zajlott mindkét szakaszon.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően a kecskemétiek Orosz Gergőtől várták a legtöbbet, aki többször is pontokat szerzett a részhajrákon, és a jóváírásokkal együtt végül az előkelő 8. helyen végzett, a villanyfényes kritériumon pedig 5. helyen ért célba.

Az országúti idényt kiválóan zárta a Kecskemét. Két hét múlva a cyclecross szezon rajtjára kerül sor, melyben nem csak versenyzőket delegál, de szervezőként is részt vesz az MKB Cycling Team. November 21-én Magyar Kupa forduló keretében, Ballószögön várják a téli kerékpározás szerelmeseit.

– Nagyon sok tapasztalatot és dobogós helyet szereztünk, jövőre ennél is több a cél. Az utánpótlás kerékpáros sorokat is szeretném további minőségi kerékpárosokkal megerősíteni, és pár héten belül élesben is elindul a Bringatanoda, mellyel alulról építkezve folytatjuk az utánpótlásnevelést. Az idei év legnagyobb kihívása az volt, hogy érjünk el minél több dobogós helyet, főképp a nemzeti bajnokságokon. Ez idén négy érmet jelentett U23-ban és U17-ben – foglalta össze az idei szezont Sáfár Tamás, sportigazgató.

– Nem titkolt cél volt, hogy az MKB Cycling Team név minél jobban integrálódjon a közép-európai kerékpársportba.

A V4 versenysorozatban, a Székely körön, a Szerb körön és a Gemenc Kupán elért eredményeknek köszönhetően pedig elmondhatjuk, hogy a kecskeméti alapítású csapat ismertté vált.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában