labdarúgás

2021.10.03. 18:35

A Kunbaja nyerte Dusnokon a déli rangadót

Az első helyezett, és nem mellesleg a bajnoki címvédő Kunbaja volt a csak rosszabb gólkülönbségével a második Dusnok vendége a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjának a rangadóján. A küzdelmes mérkőzést megérdemelten nyerte Srdjan Mikovic csapata.

Vincze Miklós

A Kunbaja megerősítette a helyét a tabella élén

Fotó: Márton Anna

Az, hogy küzdelmes lesz ez a mérkőzés, nem is volt kérdés. Ezen a kilencven percen ugyanakkor szinte végig a küzdelem dominált, kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A Kunbaja gálánsan némi előnyt, nevezetesen emberelőnyt is adott a hazai gárdának, miután a 35. percben Plavsic megkapta a második sárgáját. A félidőit csak a létszám változott, az eredmény állása nem. A második játékrészben aztán az 51. percben megszerezték a vendégek a vezetést, egy beadást követően Vuckovic fejelt a hálóba, 0–1.

Küzdött, próbálkozott a Dusnok, de nem tudták megbontani a sziklaszilárd kunbajai védelmet. A mérkőzés aztán a 83. percben el is dőlt, akkor már kitámadtak a hazaiak, Tatalovic Srdan kapott egy okntra során egy remek passzt, amit követően már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát, 0–2. A végén, a 91. percben büntetőből szépített a Dusnok, Mindszenti révén alakult ki a végeredmény, 1–2. Győzelmének köszönhetően a Kunbaja megerősítette a tabella élén a helyét.

Pákolicz László, a Dusnok edzője: – A mai mérkőzésen nem játszottuk azt, amit szerettünk volna, de azért nem, mert nem tudtuk, az ellenfél nem engedte. Szervezett, taktikailag képzett, jó csapat a Kunbaja, ezt ezen a mérkőzésen is bizonyította. Az előre játékban sem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk, el kell ismernem, hogy jobbak voltak labdabirtoklás terén, és a párharcokat is nagyobb számban nyerték, így megérdemelten nyerték meg a rangadót. Szó nem érheti a ház elejét, küzdött a csapatom becsülettel, de ma ennyire futotta. Rónai Antal, a játékszervezőnk, aki sajnos eltiltás miatt nem játszhatott, nagyon hiányzott. Az lehet a vigaszunk, hogy egy jelen pillanatban nálunknál jobb csapattól kaptunk ki.

Srdjan Mikovic, a Kunbaja edzője: – A nézők azt kapták, amit előzetesen vártak, egy igazi rangadót. A mérkőzés előtt a három pont megszerzése volt a célunk, ezt sikerült is elérnünk, de jóval nehezebb dolgunk volt, mint vártuk. Egyrészt mert a hazai csapat nagyot küzdött, másrészt pedig azért, mert hatvan percen át emberhátrányban játszottunk. De a mentalitásunk erejét jelzi, hogy így is képesek voltunk két gólt rúgni egy jól focizó, nagyot harcoló Dusnok ellen. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, és tettünk újra egy nagy lépést a célunk, a bajnoki cím megvédése felé.

Dusnok KSE–Kunbaja 1–2 (0-0)

Dusnok, 300 néző, vezette: Sebestyén László (Apró Ferenc, Kiss László)

Dusnok: Tóth L. – Jagicza, Rogács, Báló, Mindszenti, Bolvári Z., Kristály, Mirza, Bolvári D., Varga (Csobolya 73.) Bolvári P. (Bárdos 60.) Edző: Pákolitz László.

Kunbaja: Csanádi – Ivkovic, Gulyás (Tatalovic S. 71.), Vojnic, Bélavári, Lazarevic (Suknovic 48.), Plvasic, Vuckovic (Balunovic 86.), Nikutovic, Sotra (Kopunovic 88.), Tatalovic G.. Edző: Srdjan Mikovic.

Gól: Mindszenti a 91., illetve Vuckovic az 51. Tatalovic a 83. percben.

Sárga lap: Bolvári D. 13., Kristály 53., Mirza 70., Mindszenti 78., illetve Gulyás 39., Bélavári 91., Tatalovic S. 91. ál

Kiállítva: Plavsic a 35. percben.

A Kunbaja megerősítette a helyét a tabella élén
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában