Kosárlabda

2021.09.05. 07:49

Visszavágott a Körmendnek a Kecskemét

Szombaton játszotta első hazai meccsét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István Sportcsarnokban az Egis Körmend ellen. A KTE szép számú közönség előtt győzött 80–72-re.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Egy-egy triplával nyitották a felek az összecsapást, majd a vendégek amerikai légiósaik révén átvette a kezdeményezést, de rendre jött válasz a kecskemétiektől, 16-16-nál újra egál állt a táblán. Az etap hajrája szintúgy kiélezett küzdelmet hozott, Ferencz triplája után, 20–24-nél viszont időt kért Váradi Kornél vezetőedző. Az első tíz perc végül 22–24-gyel zárult.

A folytatásban gyorsan jött az egyenlítés, majd a vezetést is megszerezték a hírös városiak, 26–24.

Dramicsanin hármasával 36–31-re léptek meg a hazaiak, majd kiváló védekezés után Kiss is betalált, 38–31.

A félidőhöz közeledve rákapcsoltak a körmendiek, és 40–36-ra zárkóztak, mindkét vezetőedző magához rendelte a fiait, a szünetre 42–40-gyel mehettek az együttesek.

Pollard büntetőinek tapsolhatott a hazai publikum (44–40), majd fokozatosan faragta a differenciát a vendég alakulat, White vezényletével pedig megszerezték a vezetést is, Váradi Kornél válaszként időkéréssel reagált, 46–51. Begyújtották a rakétákat a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél, 57–52-re léptek meg ellenfelüktől. Kisebb hullámvölgy után újra egyenlő volt az eredményt (62–62), majd némi közjáték után Jaramaz csak kétszer dobhatott, amiből az egyik volt eredményes, 63–62. A felvonás utolsó támadását a Körmend vezethette, White pedig magabiztos volt, 63–64-gyel jöhetett a záró negyed.

Dramicsanin trojkával jelezte, hogy bizony szeretnék hazai pályán győztesen elhagyni a játékteret, majd Pollard is csatlakozott egy kettessel, 68–64.

Fotó: Bús Csaba

Sok hibával játszottak ebben a periódusban a vendégek, míg a túloldalon Milutinovics jó ütemű távolija, és Karahodzsics ziccere is behullott, 75–64. Nagy erőket mozgósítottak a piros-feketék, hogy feljebb kapaszkodjanak, ám az utolsó percekben is magabiztosan kosárlabdáztak Váradi Kornél tanítványai, így a hétközi vereségért is visszavágva nyerték meg 80–72-re a felkészülési összecsapást.

– A szerdai és a szombati meccs is nagyon küzdelmes mérkőzés volt, sokat tanultunk belőle. Mindkét mérkőzés rávilágított arra, hogy mi azok, amin javítanunk kell, most folytatjuk tovább a munkát – mondta Ferenc Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya. – Még három hét van a startig, arra össze kell állnia a csapatnak és szépen elkezdeni a szezont. Mindkét oldalon vannak hibák mind támadásban, mind védekezésben, a rotációkat jobban kell csinálnunk, illetve gyorsabban kell reagálnunk bizonyos szituációkra.

– Ugyanolyan fizikális mérkőzést játszottunk, mint idegeben, de szerdán Karahodzsics Kemál nem vett részt a meccsen, és nekik sem játszott a centerük. Kemal kisebb sérüléssel most pályára lépett, mivel meg akartuk nézni, milyen állapotban van, de nagyon jól mozgott, ahogy az egész csapat is – nyilatkozta Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – Sokat rotáltunk azért is, hogy többféle felállást lássunk. Vannak fiatal játékosaink, akiket továbbra is építünk be. Fizikális meccs volt, aminek örülök, hogy most nem futottunk az eredmény után, hanem a második félidőben domináltunk, és tudtuk azt is gyakorolni, hogy hogyan tudjuk felépíteni azt a fajta kontrolljátékot, mikor arra van szükségünk, és ebben is léptünk előre.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Egis Körmend 80–72 (22–24, 18–10, 23–24, 17–8)

Kecskemét, Férfi A-csoportos kosárlabda edzőmeccs

Kecskemét: Pollard 17, Jaramaz 10/3, Milutinovics 10/6, Karahodzsics 10/3, Kucsera, Csere: Wittmann 9/3, Dramicanin 20/6, Kiss D. 4, Körmendi, Lukács.

Körmend: Krivacsevics 2, Savic 7, Takács 6, Stokes 19/9, White 23/9. Csere: Ferencz 3/3, Durázi 8/6, Gordon 4, Balogh, Martinez, Kenéz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában