Cselgáncs

2021.09.22. 07:00

Világkupán villogtak a bajai cselgáncsozók

Szarajevóban remekeltek a bajai cselgáncsozók, ahol két érmet és egy pontszerző helyet szereztek.

Márton Anna

Balról jobbra: Andrási Márton, Knetig Emőke, Szigetvári Mercédesz

Forrás: Bajai Judo Club

Szarajevóban rendezték meg az elmúlt hétvégén az European Opent, azaz az olimpia utáni első világranglista-pontszerző versenyt a cselgáncsozók részére. 29 ország 305 indulója között szerepelt a magyar válogatott keretben három bajai judoka is, méghozzá sikeresen.

– Két érmet és egy pontszerző helyet szereztek a bajai cselgáncsozók – tájékoztatott Radics Attila, a Mogyi Bajai Judo Club és a Magyar Judo Szövetség junior női keretének edzője. – Andrási Márton két nyert és két elveszített mérkőzés után a hetedik helyen végzett. Márton a második mérkőzésén egy nagy skalpot is begyűjtött, egy francia Grand Prix- és Grand Slam-nyertes versenyzőt győzött le. Knetig Emőke is kiválóan dolgozott, pályafutása első világkupa-bronzérmét szerezte meg a szarajevói viadalon. Szigetvári Mercédesz két győztes mérkőzés után a döntőbe jutott. Itt vereséget szenvedett ugyan a francia ellen­felétől, de így is a nagyon előkelő második helyen végzett.

Balról jobbra: Andrási Márton, Knetig Emőke, Szigetvári Mercédesz
Fotó: Bajai Judo Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában