labdarúgás / galériával

2021.09.12. 08:55

Tíz emberrel egyenlített a Soltvadkert Kiskunfélegyházán

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 4. fordulójában a Kiskunfélegyháza a Soltvadkertet fogadta. A találkozó előtt a hazaiak három mérkőzésből hét pontot gyűjtöttek, míg a soltvadkertiek egyet. Így a hazaiaknak állt a zászló.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Jól kezdte a mérkőzést a Kiskunfélegyháza, mert már a legelején támadólag léptek fel, és a 7. percben gólt is szereztek. Magony az alapvonal közeléből középre rúgta a labdát, Szabó Dávid pedig senkitől sem zavartatva a kapuba rúgta 1–0. Öt perccel később Nemesvári a jobb alsó kapufát találta el. Eifert csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát.

Negyedóra elteltével ismét a vadkerti kapusnak kellett bemutatnia tudását, amikor is Nagy Viktor fejesét bravúrral ütötte szögletre. Egy kicsit a vendégek is feljöttek, amikor Bashiri a bal oldalon, saját térfeléről indulva lerázta védőjét, egyedül vezethette kapura a labdát, de közelről Verebélyibe lőtte.

Az első félidő utolsó percében ismét Bashiri előtt adódott lehetőség, de ezúttal kicsivel ugyan, de a lövése elment a jobb alsó kapufa mellett.

Az első játékrészben sokkal többet birtokolták a hazaiak a labdát, mezőnyfölényben játszottak, de a lehetőségeiket nem tudták kihasználni.

A második félidő sokkal kiegyenlített játékot hozott. A vadkertiek jobban kinyíltak, több támadást is vezettek, míg a hazaiak támadásaiban nem volt átütőerő. Ebben a n a kapuk nem forogtak veszélyben. A 75. percben Frei második sárga lapját is megkapta, ami után következett a piros.

A hátralévő időben, érthetetlen módon a félegyháziak húzták az időt, megakarták tartani az eredményt.

A 85. percben Valkai szabálytalankodott még a tizenhatoson kívül, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt. A labdának Katona futott neki, a sorfal mellett elcsavarta a labdát, ami a jobb felső sarokban kötött ki, 1–1.

Némedi Norbert: A mi szemszögünkből két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben eldönthettük volna mérkőzést, mert a nagy melegben több lehetőségünk is volt, amiből csak egy gólos előnyt tudtunk szerezni. Az azért látszott, hogy a vendégcsapatban van potenciál. A második játékrészt nem kezdtük jól, belealudtunk egy kicsit, és belementük nem a mi tempójú meccsbe. Nem ehhez vagyunk szokva. Kicsit el is altattuk ezt a félidőt. Egy pontrúgást kiharcolt a Soltvadkert és értékesíteni tudta, nekünk pedig újításra már nem volt időnk. A második félidei támadó játékunk miatt nem tudtuk megnyerni ezt a találkozót.

Újvári Gábor: Igazságtalan lett volna, ha nem távozunk ponttal Kiskunfélegyházáról. Az első félidő felétől mi irányítottuk a játékot, voltak lehetőségei a Félegyházának, de az első húsz perces nyomás már nem volt rajtunk. Lehet, hogy a gól megnyugtatta őket. Próbáltuk minél többet megtartani a labdát és abból lehetőleg felívélesekkel mögéjük kerülni. Hála istennek egy jó szabadrúgással megszereztük az egy pontot. Amikor tíz emberre fogyatkoztunk akkor is éreztem, hogy meg lesz az egy pont, bíztam abban, hogy egy pontrúgással egyenlíteni tudunk. Tudjuk azt, hogy Katona Gergő jól lövi a szabadrúgásokat, bíztam abban, hogy esetleg egy ilyen szituáció adódik. Úgy éreztem, hogy a Félegyháza kicsit visszaállt, mikor tíz emberre fogyatkoztunk, de szerencsére ez nekünk kedvezett.

Kiskunfélegyháza–Soltvadkerti TE Variens 1–1 (1–0)

Kiskunfélegyháza, 130 néző, vezette: Fehérvári Patrik (Csovcsics Róbert, Szász Gyula)

Kiskunfélegyháza: Verebélyi – Ludasi, Magony, Valkai, Oroszi D. (Csurka 85.), Nagy V., Szabó D. (Nagy D. 58.), Urbán, Palásti, Nemesvári (Ábel 75.), Kulcsár. Edző: Némedi Norbert

Soltvadkert: Eifert – Katona, Frei, Hegedűs, Tóth Á. (Lévai 61.), László, Varga, Gémesi (Fejes 74.), Bashiri (Pál 93.), Supka, Fék. Edző: Újvári Gábor

Gól: Szabó D. 7., ill. Katona 86. Sárga lap: Kulcsár 75., Valkai 85., Palásti 87., ill. Supka 62.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában