ökölvívótorna

2021.09.23. 13:35

Testvérvárosok versenyzői csaptak össze Kiskunhalason

Tizenkilenc klub, köztük két testvérvárosi – Szabadka és Hódmezővásárhely –, valamint egy szlovákiai, a közel két évtizede „sport-partner város”, a Spartak Komarno csapata nevezett a XX. Testvérvárosok kupája nemzetközi ökölvívótornára az elmúlt hétvégén, amelyet a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában rendeztek.

Pozsgai Ákos

a_20210921_testvervarosok_kupaja_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Összesen nyolcvankilenc – közöttük tizennégy külföldi – versenyző mérlegelt be, közülük összesen harminchat összecsapásra tudtak a szervezők párosítani, amiből a kétnapos ökölvívótorna során hat volt bemutatómérkőzés, vagyis eredményhirdetés nélküli. Remek összecsapásokat látott a közönség, benne sok kiemelkedő teljesítménnyel.

A végére maradt a csattanó. Az utolsó összecsapás kilencvenkét kilóban, a döntő a halasi Kertész-Kovács Ádám győzelmével végződött, aki óriási mérkőzésen nyert Rozgonyi Áron (Madárfészek Akadémia) ellen. Ezzel Ádám nemcsak bajnoka lett a legnehezebbek súlycsoportjának, de egyúttal az összesített pontversenyben a dobogó második fokára is repítette a halasi csapatot.

Fotó: Pozsgai Ákos

A csapatversenyt a Szegedi Boksz Club nyerte meg, második a Halasi Boksz Club, harmadik a Tápiómente SE lett. Legeredményesebb edzők így értelemszerűen a szegedi Gál László és Madarász Ferenc lettek.

A halasiak két bajnoki címet és egy ezüstérmet szereztek: Kertész-Kovács mellett nagy hajrával fordított és lett bajnok a serdülő, ötvennégy kilós Varga Zoltán, és második a szintén serdülő, hetvenkét kilós Rostás Kevin.

A versenyen megjelent Gálos Roland olimpikon is – ő volt az egyetlen magyar bokszoló a tokiói olimpián –, akit Halason jól ismernek, hiszen bajai, megyebeli versenyzőként is sok alkalommal volt már a halasi tornán, sőt 2012-ben ezen a tornán a bajnoki címe mellé Kincses György-emlékdíjat is nyert. A rendezők a város nevében egy halasi csipkét adtak át neki ajándékként.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában