kézilabda

2021.09.18. 20:02

Pont nélkül maradt Komlón a KTE-Piroska Szörp

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp a K&H Liga 2. fordulójában a Sport36-Komló vendégeként szállt harcba első pontjaiért az élvonalban. A vendégek teljesítménye leginkább hullámzó volt, így a Komló végül magabiztos különbséggel nyerte meg a találkozót.

Nyitray András

Csak fellángolásai voltak Komlón a KTE-Piroska Szörpnek

Fotó: Bús Csaba

A rettegett komlói arénában nem sok időt hagytak arra a vendéglátók, hogy akklimatizálódjanak a kecskemétiek, hiszen alig 36 másodperc elteltével Jerkovic máris bevette Deményi kapuját. A KTE ezzel együtt igyekezett tartani a lépést, Simon és Karai góljainak hála még vezettek is hat minutum elteltével a vendégek (2-3). Ekkor volt oka az első félidőben utoljára igazán örülnie a vendég kispadnak, ugyanis a Komló magasabb fokozatra kapcsolt, Vaskó és Orbán vezérletével megfordították az eredményt, így Bencze Józsefnek időt is kellett kérnie a 10. percben (6-3).

A Kecskemét eleinte tartotta a különbséget, majd 8-4-nél elkaptak egy nagyon jó periódust, és miután Marczika megfogott egy hétméterest, Füstös egyre csökkentette a különbséget a 17. percben (8-7). Megint nem tudta azonban saját árnyékát átlépni a KTE, hét percen át maradt gólképtelen az együttes, közben a Komló sorra szórta a gólokat, ráadásul Szrnka piros lapot kapott (12-7). Ez a különbség a szünetig már nem is nagyon változott, a hazaiak végül 13-9-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Csak fellángolásai voltak Komlón a KTE-Piroska Szörpnek
Fotó: Bús Csaba

A második félidőt Takács hetesével nyitották a hazaiak, de így is a Kecskemét jött ki jobb passzban, hiszen Országh, Mazák és Menyhárt góljaival újra sikerült feljönni kettőre, és ezt a különbséget sikerült is tartani a 37. perc végéig (16-14). Marczika Barnabás ihletett napot fogott ki a kapuban, sorra fogta a Komló hétmétereseit, szám szerint négy védéssel zárt. Jött azonban a szokásos forgatókönyv, 16-14 után megint pillanatok alatt összeomlott a KTE, alig három perc alatt egy 4-0-os rohanást produkált a Komló, ami újabb időkéréshez vezetett (20-14). Ez a különbség már túl soknak tűnt, a Kecskemét ráadásul Karait is elvesztette harmadik kiállítása után. A Komló nem engedte ki kezéből a mérkőzést, így csak az volt a kérdés, hogy mennyivel bizonyulnak jobbnak. Az eredményjelzőn már 27-19-es különbséget is láthattak a kilátogatók, és bár a végére picit kiengedtek a hazaiak, így is meggyőző játékkal nyertek 28-24-re.

Sport36-Komló–KTE-Piroska Szörp 28–24 (13–9)

Komló, vezette: Réti Tamás, Szedmák Márton

Komló: Granic (k), Pásztor (k), Jóga 1, Vaskó 4, Szöllősi 1, Grünfelder 3, Sunajko, Jerkovic 7, Takács 4 (3), Szkokán, Beck, Melnyicsuk 2, Orbán 1, Metcz, Vranac 3, Hoffmann 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Kecskemét: Deményi (k), Marczika (k), Mazák 2, Hiramoto 2, Horváth, Sipeki, Csordás, Füstös 2, Országh 3, Enomoto 2, Simon 2, Karai 2, Szeverényi, Szrnka 1, Vetési 5 (4), Menyhárt 3 (1). Vezetőedző: Bencze József

Kiállítások: 10 perc ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/7 ill. 5/6

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában