Röplabda

2021.09.01. 06:55

Optimistán várják az új bajnokság kezdetét a Kecskeméti RC-nél

Ismerős megoldást választott nyáron a tavaly ötödik helyen záró Kecskeméti RC, hiszen a klub egyik játékosát kérte fel vezetőedzőnek, miután Dávid Zoltán távozott. A rutinos Nagy József egy ideig gondolkodott, végül belevágott az új kalandba. A klubnak egyszer már bejött ez a húzás, hiszen Dávid Zoltán is hasonló utat járt be, vele rögtön kupagyőztes lett az együttes.

Nyitray András

A KRC tavaly ötödik helyen zárta a bajnokságot

Fotó: Bús Csaba

A játékosként 82-szeres válogatott Nagy József magyar bajnoki címet hét, kupát hat alkalommal nyert, és akár folytathatta is volna játékos-pályafutását, hiszen Dávid Zoltán magával vitte volna új klubjához is.

– Amikor úgy döntöttem, hogy elvállalom ezt a pozíciót, akkor Zotya nem volt felhőtlenül boldog, mert szerette volna, ha Székesfehérvárra követem játékosként. Megbeszéltük természetesen a dolgokat ezt követően, maga mondta, hogyha tanácsot vagy segítséget kérnék bármiben, akkor nyugodtan keressem. A jó viszony megmaradt szerencsére – mondta kinevezéséről Nagy József.

Egyelőre még szokja a légkört az új vezetőedző, hiszen rengeteg játékos tavaly még csapattársa volt a keretből.

– Nagyon furcsa egyelőre a helyzet. Őszintén mondhatom, hogy az elmúlt hat hétben többet kellett foglalkoznom a röplabdával, mint egész játékoskarrierem alatt összesen. Játékosként kialakult egy jól bevált rutin már, ami szerint terveztem a napjaimat. Itt ez már nincs, mindenre és mindenkire oda kell figyelni, irányítani, javítani a hibákat. Fejben nehéz ez elsősorban, de kezdek hozzászokni – mesélt Nagy József első tapasztalatairól edzőként.

Jelenleg még csak az alapozás elején tart az együttes, de kezdenek azért a labdával is foglalkozni.

– Az alapozás fázisa tulajdonképpen rendben halad, most már ott tartunk, hogy megvan fizikálisan az alap, elkezdtünk labdázni is azért, taktikai elemeket kommunikálni.

Október 17-én lesz az első bajnoki mérkőzésünk a Kistext ellen, előtte még rendeznek egy Hírös Kupát is Kecskeméten, a szeptember 18–19-i hétvégén, majd ezt egy kazincbarcikai torna követi majd – mondta a már fix menetrendről Nagy József.

Az új vezetőedzőnek egyelőre tetszik, amit lát.

– Csak az a fontos most, hogy a srácok minél többet hozzanak ki magukból. Nekem tetszik, amit látok, edzésről edzésre szeretnének előrelépni. Magukkal szemben nagyon türelmetlenek, már most ott akarnak lenni, ahova két-­három hónap múlva kell megérkezniük, ez néha átmegy egy kis görcsösségbe.

Az akarás viszont megvan, nyugodtan figyelem azt, ahogy fokozatosan fejlődnek

– mondta Nagy József.

Kecskeméten az a cél, hogy minél jobban szerepeljen a csapat. Sokan talán csalódásnak élték meg a tavalyi ötödik helyet, de jelenleg nagyon kiegyenlített a mezőny.

– Ötödikek lettünk tavaly, ami nem rossz. Véleményem szerint nem jogos elvárás, hogy fixen odagondolják a csapatot az első négybe minden évben, mert ez nem reális. Mindenki azt várja minden klubnál, hogy az első helyen legyenek, legalább döntőbe jussanak, de ez csak két csapatnak sikerülhet, és van rá hat klub jelenleg. Meg kell küzdeni a jó eredményért, itt nincs igazából papírforma. Nagyon sok múlik az aktuális formán, az időzítésen, mert nagyjából egy szintet képvisel mindenki. Az elnökünk korábban elmondta, hogy szeretnénk elérni a harmadik helyet. Én nem akarok ígérgetni, hiszen én is csak most kezdtem, de bele fogjuk tenni a munkát a szezonba, hogy elérjük ezt a célkitűzést. A srácok egyre jobb formába lendülnek, meglátjuk, mire leszünk képesek – mondta Nagy József.

A KRC tavaly ötödik helyen zárta a bajnokságot
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában