Kosárlabda

2021.09.25. 21:39

Nyíregyházán javított a Duna Aszfalt

Első győzelmére tört mind a vendéglátó Nyíregyháza, mind a vendég Duna Aszfalt DTKH Kecskemét az idei szezon második fordulójában rendezett összecsapáson, az első osztályú  férfi kosárlabda bajnokságban. A végletekig kiélezett összecsapáson a vége előtt fél másodperccel Jaramaz kiszorított szögből bedobott hármasa döntött, és ezzel megszületett az első kecskeméti siker a 2021-22-es évadban.

Vincze Miklós

Duna Aszfalt - DTKH Kecskemét - Kaposvár KK NB I A-csoportos bajnoki kosárlabda mérkőzés Messzi István Sportcsarnok

Fotó: Bús Csaba

Karahodzsics kettesével a Kecskemét szerezte meg a vezetést, majd Milutinovics is eredményes volt ziccerből, 0–4. Hazai kettesre Pollard válaszolt, utána Jaramaz süllyesztett el kintről egy dobást, 2–9. 6–13-as állásnál időt kértek a nyírségiek, és egyenlíteni tudtak Johnson vezényletével, 13–13. Váradi Kornél is taktikai értekezletet tartott ekkor, ám a hazaiak pontosabbak voltak, 19–15-re megnyerték a negyedet.

A második etap elején tartotta 4–6 pontos előnyét a Nyíregyháza, aztán Milutinovics hármasával 23–20-ra zárkózott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, majd Kucsera zsákolt, 23–22. A fiatal kecskeméti labdaszerzése után Karahodzics büntetőzhetett, mindkettőt értékesítette, és újra megszerezték a vezetést, 23–24. Az etap derekán Johnson trojkájával fordítottak a hazaiak (29–26), majd 33–28-as eredménynél Váradi Kornél kikérte idejét. Pollard és Jaramaz a vonalról nem hibáztak, 33–32. Johnson hármassal nyugtatta meg a hazai kedélyeket, amire Kiss Dávid első élvonalbeli pontjaival válaszolt, 36–34. Fél perccel a félidő vége előtt Jaramaz keze nem remegett meg a büntetőknél, 36–36. Pethő Ákos rendelte magához tanítványait, utána Bazsó tempója behullott, míg Wittmanné lecsorgott, így 38–36-tal vonultak öltözőbe a csapatok.

Bryce kettese nyitotta a harmadik felvonást, aztán egy-egy hármassal pörgették fel a találkozót az együttesek, 43–39. A lehetőség megvolt a további zárkózásra a hírös városiaknak, ám a kritikus pillanatokban nem sikerült betalálni, míg a túloldalon az amerikai légiósok vitték hátukon csapatukat, 52–43. Időt kért Váradi Kornél, hogy rendezzék a sorokat.

A negyed végére sikerült faragni a hátrányból, 60-53-mal várhatták a vendégek a zárást.

Jaramaz távolija lejött, Johnson a túloldalon pedig csak az egyik büntetőjét értékesítette, 61–53. Leday kettesére Kiss egy büntetővel tudott reagálni, 63–54. Jaramaz tette fel a lepattanót, s hozta közelebb a Kecskemétet, 63–56. Lépéshibát vétettek a hazaiak, Jaramaz pedig ezt megbüntette, 63–58. Időt kért a Nyíregyháza stábja, de ez sem segített rajtuk: Kucsera szerzett labdát, Milutinovics pedig kettő plusz egyes akcióval fejezte be a támadást, 63-61.

Kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon, majd Pollard középtávolija és Leday zsákolása terelte vissza a megfelelő mederbe a feleket, 67–63.

Bryce engedte el jó ütemben a triplát, 70–65-re módosítva az eredményt négy minutummal a vége előtt. Kecskeméti időkérés következett, ezután Jaramaz akrobatikusan tette fel a védők gyűrűjében, 70-67. Bryce és Johnson büntetőkből, Dramicanin pedig egy hármassal gyarapította a pontokat, 73–70.

Büntetőpárbaj vette kezdetét, a különbség pedig nem csökkent. A zárás előtt 30 másodperccel Jaramaz törhetett egyedül gyűrűre egy pontra csökkentve a differenciát, 75-74. Pethő Ákos hívta magához csapatát, a KTE pedig letámadott egész pályán. Sikerült megszerezni a játékszert, Jaramaz állt bele egészen kiszorított helyzetből a trojkába, és behullott dobása, 75–77. Ezt követően sem értek véget az izgalmak, egy végül időn túlinak ítélt kosárral akár hosszabbítás is jöhetett volna, de nem jött, így nagyon fontos idegenbeli sikert aratott, és megszerezte első győzelmét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Hübner Nyíregyháza BS–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 75–77 (19–15, 19–21, 22–17, 15–24)

Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Nagy Viktor, Szilágyi Bálint

Hübner Nyíregyháza: Johnson 24/9, Kiss -, Bryce 25/9, Pipiras 7/3, Tóth 2. Cserék: Bus 2, Bazsó 2, Mokánszki 4, LeDay 9.

Vezetőedző: Pethő Ákos

Kecskemét: Pollard 18, Jaramaz 24/12, Milutinovics 12/3, Kucsera 4, Karahodzsics 6. Cserék: Kucsera 4, Kiss 3, Dramicanin 9/3.

Vezetőedző: Váradi Kornél

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában