HAGYOMÁNY

2021.09.27. 18:32

Megtartották a Kutyakaparó futást Kocséron

Szombaton a Kutyakaparó Futófesztivált Kocséron. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

Horváth Péter

Fotó: Nagy Tamás

Hetedik alkalommal, gyönyörű indián nyárban rendezte meg az önkormányzat szombaton a Kutyakaparó Futófesztivált Kocséron. A rajt a Petőfi által is megverselt XVI. dűlőnél lévő Kutyakaparó Csárdánál volt, és a járványhelyzetre való tekintettel nem Kocséron, hanem ugyanitt futott be a 29 település mintegy 150 nevezője. A mezőny az 1848-as hagyományok szellemében ágyúlövésre indult. A résztvevők hagyományosan 1848 méteren, 5545 méteren, a valódi hősök pedig 10 kilométeren indulhattak. Az esemény vendége volt Földi László országgyűlési képviselő és Boronkay Péter világbajnok paratriatlonista, aki még babakocsit tolva is a leggyorsabb volt az 5 és fél kilométeres távon. Az esemény célja, mint minden évben az egészséges életmód fontosságának megismertetése, a térségi kapcsolatok, illetve nemzeti, történelmi hagyományaink ápolása volt.

Fotó: Nagy Tamás
Fotó: Nagy Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában