Futsal

2021.09.28. 08:36

Küzdelmes meccset nyert a Nyírgyulaj vendégeként a ScoreGoal

Nagy csatát hozott a ScoreGoal Kecskemét Futsal Nyírgyulaj elleni, idegenbeli összecsapása a férfi futsal NB I.-es bajnokság 5. fordulójában. Az első félidő döntetlen hozott, a másodikban a Kecskemétnek sikerült megszerezni a vezetést, és innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet a hírös városiak.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

A Nyírbátorban rendezett mérkőzésen veszélyesebben kezdtek a hazaiak, míg a ScoreGoal Kecskemét Futsal kontrákra építkezett biztos védekezés mellett. Hadnagy fülelt le aztán egy könnyelmű passzt, majd tálalt Biró elé, aki nem hibázott, mesterien pörgett a hosszúba a hazai kapus mellett, 0–1. Nagy erőket mozgósított a Nyírgyulaj, és közel is voltak az egalizáláshoz, ám a befejezéseik pontatlanra sikerültek. Közel állt a duplázáshoz Biró a kecskemétieknél, Dobó viszont nagy bravúrral hárított. Időt kértek a hazaiak, utána pedig magasabb sebességre kapcsoltak. Orosz szerzett labdát a félpályán, majd nyargalt végig a kecskeméti kapuig, Rigó viszont résen volt. Matheus szabadrúgásánál viszont már tehetetlen volt a hírös városi kapus, 1–1. Lapa került ezt követően nagy helyzetbe, csak a hírös városiak hálóőrének a vakmerőségén múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést a nyírségiek. Koós Károly is magához rendelte tanítványait, hogy egy szabadrúgás-variációt átbeszéljenek, ám Aleksic lökete végül nem jelentett veszélyt. A felvonás legvégén Matheus a kapufát találta telibe, Lapa pedig Rigót, több gól már nem esett az első játékrészben.

A vendégek voltak aktívabbak a szünet utáni első öt percben, fölényük viszont meddőnek bizonyult. Rögzített szituációt követően Szöcs átlövése okozott kellemetlen pillanatokat a kecskeméti kapusnak, de lábbal hárítani tudott. Kapkodóvá vált a nyírségiek játéka, ebből pedig rendre veszélyeztetni tudtak a kecskemétiek, gól viszont nem született. Váltottak aztán a hazaiak, és előbb Lapa, majd Matheus is tüzelt, Rigó viszont a helyén volt. Tamásra dobták fel a játékszert, aki egyből lőtt a bal szélről, de elkerülte a kaput. Az ellentámadásból Aleksic szerezhetett volna vezetést a hírös városiaknak, ám ő sem volt pontos. Hét perccel a lefújás előtt Mánya centerezett Risticnek, aki kapásból a léc alá bombázott, 1–2. Kapusát mezőnyjátékosra cserélte a Nyírgyulaj, kockáztattak tehát a hazaiak, és ezúttal rajtavesztettek. A kecskemétiek kapusa, Rigó egy védés után egész pályáról talált be, 1–3. Tovább növelte előnyét az SG Kecskemét Futsal: kontrából mehettek egy védővel szemben üres kapura, Mányának könnyű dolga volt a végén, és kialakította a végeredményt, 1–4.

– Nagy gratuláció a fiúknak győzelemhez, mert a Nyírgyulaj most is megmutatta, hogy igazán erős ellenfél, fognak ők még kellemetlen perceket okozni a többi csapatnak

– értékelt Koós Károly a lefújás után. – Büszke vagyok a csapategységünkre, mert többen fél Európát átutazva érkeztek ebbe a mérkőzésbe, és vállvetve harcoltak együtt a sikerért. A második félidőben jöttek meg igazán azok az extra egyéni teljesítmények, amelyek kellenek egy ilyen találkozó eldöntéséhez. Fontos győzelmet arattunk, a jövő héten két olyan meccs vár ránk, amely szintén nem lesz könnyű, így megfelelő önbizalommal várhatjuk az Újpestet és a Haladást.

Nyírgyulaj Futsal–SG Kecskemét Futsal 1–4 (1–1)

Nyírbátor, vezette: Forgács Krisztián, Szűcs László

Nyirgyulaj: Dobó – Szöcs, Da Silva, Csoma, Lapa. Csere: Petró – opre, Szabó Á., Orosz, Krajnyák, Borbíró, Tóth E., Domokos, Tamás. Vezetőedző: Lovas Norbert

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Öreglaki, Boznánszky, Mánya. Csere: Halmavánszki – Aleksic, Bíró, Klacsák, Ristic, Hadnagy, Sallai, Kovács Á., Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Da Silva a 16., illetve Bíró a 6., Ristic a 33., Rigó a 34., Mánya a 40. percben.

Sárga lap: Lapa 19., illetve Boznánszky 2.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában