Birkózás

2021.09.30. 07:00

Ismét dobogóra álltak a bócsaiak

Az országos diákolimpián remekeltek a bócsai birkózók.

Nyitray András

Gáspár Bálint (jobbról a második) a trófeával

Forrás: Bócsai BLSE

A Bócsai BLSE fiatal versenyzői újabb szép sikereket értek, ezúttal a hétvégén megrendezett országos diákolimpián tették le névjegyüket versenyzőik szabad­fogásban.

A Diák I.-es korcsoport versenyeit Orosházán rendezték meg, ahol Petróczi Péter szinte megállíthatatlannak tűnt, végül bronzéremmel zárt 35 kilogrammos súlycsoportban. Ugyanitt, de a három kilogrammal nehezebb mezőnyben állt szőnyegre Németh Bálint is, aki végül a hetedik helyen fejezte be az országos döntőt.

Gáspár Bálint (jobbról a második) a trófeával
Fotó: Bócsai BLSE

Az U15-ös serdülők döntőjére Hajdúszoboszlón került sor, ahol ugyancsak két bócsai ifjonc igyekezett megharcolni a dobogóért. A korosztályos válogatott keretben is számításba vett, már nemzetközi rutinnal is rendelkező Gáspár Bálint végig koncentrált és taktikus birkózással megnyerte a diákolimpiát az 57 kilogrammos mezőnyben. A 62 kilósok között Barcsik Péter végül a tizennegyedik pozíciót szerezte meg.

Ki kell emelni a fiatalok remeklése mellett, hogy az idősebbek is igyekeznek jó példát mutatni, illetve felvenni a versenyt az új generációval Bócsán. Benkő Attila magasra tette a lécet a veterán országos bajnokságon, hiszen a dunaújvárosi versenyen szabad- és kötöttfogásban is első helyen zárt a 78 kilogrammos súlycsoportban. A hazai siker kifejezetten értékes ezúttal, hiszen Benkő így már javában készülhet a veterán-világbajnokságra is, melynek Görögország ad majd ezúttal otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában