Kerékpár

2021.09.03. 07:00

Fiatalok is sikeresen teljesítették a SZÉP Kihívás távját

Hatodik alkalommal rajtolt el szombaton a SZÉP Kihívás teljesítménytúra, amely az elmúlt pár év alatt a Kiskunság egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált.

Kovács Nóra

Mintegy háromszázan neveztek a megmérettetésre

Fotó: Lugosi Zoltán

Bár eredetileg májusban rendezték volna, augusz­tus utolsó hétvégéjén elrajtolt a Szép Kihívás teljesítménytúra, melyet azért hoztak létre, hogy minél többen megszeressék a biciklizést.

– A teljesítménytúra célja, hogy minél többen megszeressék a sportágat, és a fiatalok, illetve az idősek is csatlakozzanak

– mondta Szépné Panda Tímea, a SZÉP Kihívás szervezője.

– Emiatt azokat a legfiatalabb és legidősebb résztvevőket díjazzuk, akik teljesítik a távot, és nem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy minél gyorsabban teljesítsék. Idén meglepően sok volt a fiatal induló. A legfia­talabb két résztvevő, Bagi Panna és Nosek Roland 14 évesen teljesítette a távot, míg a legtapasztaltabb versenyző Annaházi Erzsébet és Dávid József volt, utóbbi 73 évesen teljesítette a kihívást – hangsúlyozta.

Az ország különböző pontjáról érkeznek a megmérettetésre, Kecskemét mellett Veszp­rémből, Békéscsabáról, Egerből, Miskolcról és Budapestről vettek részt, de csatlakoztak már Nagykanizsáról is. A kihívásra három távon lehetett nevezni. A Családi Kihívás volt a legrövidebb táv, melyen 41-en indultak és 38-an teljesítették.

– Idén második alkalommal indult ez a tizenhét kilométeres tekerés, mely a legrövidebb táv volt a kihíváson. Alapvetően a kisgyerekeknek találtuk ki, hogy minél fiatalabbak is részt vegyenek a kerékpározáson, megszeressék a sportágat, illetve szokják a gépjárművek közötti közlekedést, hiszen úton is tekertünk – tette hozzá.

Mintegy háromszázan neveztek a megmérettetésre
Fotó: Lugosi Zoltán

A SZÉP Kihívás mellett másodszor hirdették meg a Nagyon SZÉP Kihívást.

– A SZÉP Kihívás 205 kilométeres távja a Balaton-kerülésnek felel meg, mivel a környező települések mentén megkerüljük Kecskemétet. Ezúttal Ágasegyháza–Izsák irányába indult a menet. Összesen 204-en vettek részt, és 186-an be is értek a 12 órás szintidőn belül. A 254 kilométeres Nagyon SZÉP Kihívást inkább a profik választják, akik rendszeresen kerékpároznak és versenyekre is járnak. Ők alapozásként is tekintenek erre a kihívásra – mondta Szépné Panda Tímea.

A szervezők minden évben segítenek egy alapítványnak, ezúttal az összegyűlt nevezésből az M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítványát támogatták.

– Alapvetően 1000 forint a nevezési díj, a felette lévő összeggel pedig a nevezők támogathatják az alapítványokat. Idén az M. Bodon Pál Zeneiskolának szántuk a támogatást, mivel ott is fontos és költséges a hangszerek felújítása, illetve a hangszervásárlás. Bízunk abban, hogy több gyerek fordul a művészet felé, és jó hangszereken játszhatnak a jövőben – tette hozzá.

A szervezők szeptembertől ismét munkába állnak, hogy jövő májusban hetedik alkalommal is megszervezzék a SZÉP Kihívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában