Kosárlabda / galériával

2021.09.05. 11:05

Elbúcsúzott Marko Djeraszimovicstól a KTE

Szombat este tartotta csapatbemutatóját a KTE Kosárlabda Klub Kft. az Ápoló Klubban. Az eseményen a csapat a meghatározó játékosától is elbúcsúzott.

Kovács Nóra

Az elmúlt egy évben a sport kénytelen volt bezárni a kapuit a szurkolók előtt, azonban szombat este a kecskeméti szurkolók hosszú idő után egy csapatbemutató keretében ismét találkozhattak és beszélgethettek a játékosokkal.

Fennállásának tizedik évét ünnepli idén a KTE Kosárlabda Klub Kft. A szurkolóknak a kezdeteket és az elmúlt tíz év történéseit Fazekas Mihály, a KTE tulajdonosi tanácsának elnöke és dr. Homoki Tamás alpolgármester idézte fel az eseményen.

2012. január elején igazolta le a KTE Kosárlabda Klub Marko Djeraszimovicsot, aki közel tíz év után távozik a hírös városból. A kecskeméti kosárlabda meghatározó alakját az eseményen a szurkolók előtt búcsúztatta a klub.

– Mikor idejöttem Kecskemétre nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú idő fogok Kecskeméten tölteni – mondta Marko Djeraszimovics. – Azonban rövid idő után rájöttem, hogy itt a helyem. A három érem, amit a KTE színeiben szereztem, ez a három legnagyobb siker és élmény számomra. Most több dolog is történt az életemben, ami miatt úgy döntöttem, hogy hazatérek Szerbiába, ennek egyik fő oka pedig a család.

A kosarastól korábbi edzői, csapattársai és a szurkolók is elbúcsúztak. A klub pedig egy Lőrincz Luca keramikus művész alkotását ajándékozta a játékosnak.

A folytatásban a 2021/2022-es szezon csapatának és mezének a bemutatóját tekinthették meg a szurkolók, egy szerencsés nyertes pedig Wittmann Krisztiánnal mérhette össze erejét asztaliteniszben.

A 8-ast mezt Djeraszimovics kérésére nem vonultatta vissza a klub, hanem a kérésére az a játékos kapja meg a mezét, aki folytatja a szellemiségét, a teljesítményét. A játékos Ivkovics Milánnak adta tovább számát.

– Nagy megtiszteltetést, hogy Marko Djeraszimovics rám hagyta a nyolcas mezt – hangsúlyozta Ivkovics Milán. – Azonban egy nagy feladat is, amit teljesíteni kell, remélem, el tudok érni olyan sikereket, mint Marko.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában