Kézilabda

2021.09.16. 13:50

Csak a feljutás lehet cél a Kecskeméti NKSE csapatának

A Kecskeméti NKSE csalódásokkal teli szezon után vágott neki a nyári felkészülésnek, hiszen a klub kiesett az NB I./B-ből, így csak az NB II.-ben folytathatták szereplésüket. A cél most már a feljutás és a bajnoki cím.

Nyitray András

Jámbor-Herceg Réka (4-es mezben) góljaira idén is nagy szüksége lesz a KNKSE-nek

Fotó: Bús Csaba

Dr. Paic Róbert személyében nyáron új vezetőedző vette át az irányítást Kecskeméten, ahol megpróbálják újra felépíteni a szebb napokat is megélő klubot az NB II.-ből. Az új tréner elmondása szerint az első és legfontosabb lépés az volt, hogy pozitív légkört alakítsanak ki.

– Egy sikertelen szezon után érkeztem, amikor elnök asszonnyal leültem tárgyalni, akkor tisztában voltam azzal, hogy ez egy óriási kihívás lesz – tekintett vissza a KNKSE vezetőedzője. – Éppen ezért is vállaltam ezt a feladatot. A pszichológiai faktor az, amire most a hangsúlyt kell helyezni, el kell feledtetni az előző szezon kudarcait, illetve meg kell nyerni az NB II.-t. A jelenlegi keret erre képes, kemény munkát végeztünk el a nyár folyamán.

Igyekeztünk egy pozitív, motiváló légkört és szervezeti kultúrát felépíteni, ahol nem a panaszkodás, hanem a jó hangulat dominál.

Úgy gondolom, hogy ez sikerült, mindenki örömmel jön az edzésre, akármilyen kemény is legyen az.

A játékoskeret nagyobb átalakuláson esett át, ugyanakkor olyan értékes húzóembereket is sikerült maradásra bírni, mint a rendkívül gólerős Jámbor-Herceg Réka. – Az egész nyarat úgy terveztük, hogy megerősítsük a keretet. Nagyon nehéz minőségi játékosokat szerződtetni, de ezt a célt teljesítettük. Érkezett Stachó Vivien, visszatért Kaiser-Berkes Melitta, a kapuba megszereztük Molnár Noémit – velük sokat erősödött a keret. Egy átlövőt még el tudtam volna képzelni, ezzel együtt ez a keret képes megnyerni a bajnokságot. Ehhez még nagyon sokat kell dolgozni, főleg a védekezésünkön.

Ez lehet a kulcsa a sikernek, hiszen támadással meccseket, védekezéssel bajnokságot lehet nyerni.

Az edzőmeccsek alapján azt gondolom, hogy előre nem lehetnek problémáink, hiszen olyan kvalitású játékosaink vannak, mint Jámbor-Herceg Réka vagy Menyhárt-Hanusz Boglárka. A védekezés akarati tényező is, tehát fejben is rendben kell lennünk – mondta dr. Paic Róbert.

Jámbor-Herceg Réka (4-es mezben) góljaira idén is nagy szüksége lesz a KNKSE-nek
Fotó: Bús Csaba

Egyelőre mindenki sötét lónak számít a riválisok közül, csak tippelni lehet, kik lehetnek a fő ellenlábasok, igyekeznek belőlük felkészülni a kecskemétiek. A KNKSE vasárnap 16 órakor a Hódmezővásárhely vendégeként kezdi meg szereplését az NB II. Dél-keleti csoportjában.

– Nehéz felkészülni a riválisokból, nekem is újdonság maga a női mezőny, főleg ez a csoport. A Gyulát gondolom fő riválisnak, bár ott is jelentős átalakuláson esett át a keret. Mellettük talán még a Békéscsaba II. ellenlábasunk. Már az első meccsünk is egy jó erőfelmérő lesz idegenben a Hódmezővásárhely ellen. Készülünk rájuk, ismerjük a húzóembereiket, őket kell semlegesítenünk. Az lesz a kulcs, hogy a gyors ellentámadásaikat meggátoljuk, ami a támadójátékunk pontosságán is múlik. Amennyiben precízek leszünk a befejezéseknél, akkor ez sikerülni fog. Kemény meccsnek nézünk elébe, de bízom abban, hogy sikerrel vesszük, ezáltal kapunk egy jó lendületet a bajnoksághoz – mondta a rajt kapcsán a kecskemétiek trénere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában