elismerés

2021.09.03. 07:00

Az elmúlt év jó sportolóit díjazták Solton

A régi hagyománynak megfelelően idén is elismerésben részesítették azokat a solti sportolókat, akik az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A pandémia miatt a város önkormányzata az idei évben nemcsak az elmúlt évi eredményeket vette figyelembe, hanem akár több év kiváló sportteljesítményét is díjazta.

Lencsés P. Anna

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Jó sportoló címet kapott a 12 éves Salamon Barnabás, aki a Solti Atlétikai Club Sportegyesület dzsúdószakosztályának versenyzőjeként több éve folyamatosan hozza a jó eredményeket. Edzője Németh Attila.

A Vécsey Károly Általános Iskola és AMI vízi sportokat űző négy tanulója is megkapta a díjat.

A 11 éves Flick Noémi minősített versenyúszó minden úszásnemben a Kalocsai Úszó-Vízilabda Egyesületnél, ő összesen tíz érmet szerzett, amelyek között van arany, ezüst és bronz is.

A kilencéves Khoór Kamilla és hétéves testvére, Khoór Máté Benjámin a Fejér megyei úszó körversenyek rendszeres résztvevői és érmesei, valamint a Baby I.-es és a Baby II.-es országos vízilabda-­bajnokság állandó résztvevői. Kamilla a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület utánpót­lásának egyik kiemelkedő sportolójaként rendszeresen szerepel a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos utánpótlás-bajnokságaiban.

A 11 éves Mayer Hella igazolt versenyúszó a Kalocsai Úszó-Vízilabda Egyesületnél, erőssége a gyors- és a hátúszás. Több megyei szintű versenyen végzett dobogós helyen.

Butyera Márk Olivér benevezett a GAME TIME néven meghirdetett országos versenyre, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség tavaly tavasszal a pandémia miatt hívott életre. A 12 éves Márk az országos versenyben 7. helyen végzett. A felkészítésében segítséget nyújtott a Vécsey Károly Általános Iskola és AMI két pedagógusa, Suhajda Magdolna és Csepregi Zsolt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában