kerékpár

2021.09.16. 07:34

Kiváló eredménnyel tért haza a MKB Cycling Team a nemzetközi versenyről

Az elmúlt hétvégén két nemzetközi versenyen is szerepeltek az MKB Cycling Team országúti kerékpárosai. Lassan megszokottá válik, hogy egyszerre több fronton is küzdenek az egyesület versenyzői.

Szentirmay Tamás

Forrás: MKB Cycling Team

Az elmúlt hétvégén remek eredménnyel tértek haza az MKB Cycling Team versenyzői, mert egy arany és egy ezüstérmet szereztek. Az U23-as sor az UCI 2.2-es szerb körversenyre utazott, ahol nagyon erős nemzetközi mezőny várta őket. A csapat, baleset és betegségek miatt sajnos csak négy főből állt. Gohér Mihály, Orosz Gergely, Nagy Bendegúz és Hrenkó Norbert keményen küzdött. A négy, egyenként 150 kilométeres szakaszból álló megmérettetést végül hárman tudták értékelhető eredménnyel befejezni. A csapat, melynek munkáját Sáfár Tamás csapatigazgató és Hódi András segítette, végül a 11. helyen végzett a 23 csapat közül.

Ezzel párhuzamosan az U17-esek a Novák Kupán szerepeltek.

A Csíkszeredán megrendezett verseny egy időfutamból és egy mezőnyversenyből állt. A kecskeméti alapítású csapatból (Radics Milán, Dobai Dávid, Szöllőssy Ádám, Hancz Tamás) Hancz Tamás szerepelt a legjobban, aki az időfutamon második helyezést ért el. A második napon, a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben – ahol a teljes ukrán, bolgár, román élmezőny mellett magyar csapatok is szerepeltek – Hancz Tamás szökésbe került, csapattársai pedig remekül kontrollálták az üldözést. A kemény közös munkának köszönhetően Hancz nyolc perces előnnyel hazaért, nem kis meglepetést okozva a teljes mezőnynek. De még erre is sikerült egy lapáttal rátennie az MKB Cycling Team fiataljainak.

Radics Milán olyan jól gazdálkodott az erejével, hogy behúzta a mezőnyhajrát, így a kecskeméti csapat elhozta az első és a második helyet is.

– Nemzetközi mezőnybe integrálódik az MKB Cycling Team csapata, úgy technikai felszerelésben, mint megjelenésben és tudásban.

Külföldön is ismertek lettünk az elmúlt hetek, hónapok alatt.

Bár kis csapatnak számítunk, de nagyon büszkék vagyunk arra, amit a srácok elértek – mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.

A csapat tagjai nem sokat pihenhetnek, mert szeptember 19-én, Kecskemét történelmi belvárosában rendezik meg a VI. Kecskeméti Kétkarikás pénzdíjas kritérium versenyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában