Rögbi

2021.09.24. 11:07

A fővárosiak együttesét fogadja a KARC gárdája

Szombaton hazai pályán is megkezdi a bajnokságot a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club élvonalbeli csapata. Az NB I. második fordulójában a Budapest Exilest fogadják 13 órakor, a Széktói Stadion Atlétikai Centrumában.

Kovács Nóra

A KARC csapata az idén a szakmai munka és a játékosállomány terén is jelentős átalakításba kezdett, azonban az egyesület nem kezdte jól a szezont, miután a szeptember elejei rajton idegenben nagy különbségű, 47–13-as vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes Battai Bulldogok csapatától.

Némileg árnyalja a képet, hogy a Hírös városi egyesület az idei bajnoki évet öt újonccal kezdte meg, azonban mindössze szűk háromhetes felkészülést tudhattak maguk mögött a kék-fehérek.

A Budapest Exiles elleni mérkőzés sem alakul zökkenőmentesen, mivel az első mérkőzés 21-es keretéből, mintegy nyolc játékos nem áll Máthé Zoltán vezetőedző rendelkezésére a szombati összecsapáson.

A fővárosi Exiles csapatának sem az elképzeltek szerint kezdődött a szezon, mivel az első fordulóban az évről évre erősödő, idén egy francia játékossal erősítő Szegedi Gorilláktól kaptak ki 45–21-re.

Az előző szezonban két emlékezetes, a Budapest Exiles győzelmével végződő fordulatos és helyenként igen parázs mérkőzést játszottak a felek. Mivel mindkét csapat szeretné kiköszörülni a csorbát, ezért minden bizonnyal pontokban gazdag, és igazi nyílt sisakos csatára van kilátás.

A főmeccset követően szombaton 15 órától a két gárda NB II.-es alakulatai lépnek pályára. A szentesi és kecskeméti játékosokból álló Szekerce ellenfele a Gyömrői Haramiákkal közös fővárosi csapat lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában