labdarúgás

2021.08.02. 09:16

Újra megnyerte a Négyeshatár Kupát a Balotaszállás

A hétvégén rendezték meg Ruzsán a 15. Négyeshatár Kupát. A szokásostól eltérően ezúttal csak három csapat indult, de ezt aligha bánta az egyetlen Bács-Kiskun megyei szereplő, a harmadosztályú Balotaszállás, ugyanis meggyőző teljesítménnyel újra hazavihette a trófeát.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy héttel azután, hogy Balotaszálláson megtartották a szezonzárót, amelyen díjakat is kiosztottak – Petrezselyem János kapta a gólkirálynak, Takács Sándor a legjobb játékosnak járó díjat, Csernák Róbert pedig az idén debütáló közönségdíjat – szombaton újra pályára lépett a megyei harmadosztályban szereplő gárda, mégpedig az immáron 15. alkalommal megrendezésre kerülő Négyeshatár Kupán. Egy sajnálatos félreértés miatt a Pusztamérges az idén lemondta a részvételt, így bár a határ továbbra is maradt négyes, hiszen a rendezvény arról kapta a nevét, hogy egy Bács-Kiskun megyei, és három Csanád Csongrád megyei település közigazgatási határa találkozik, a tornán ezúttal csak a Balotaszállás, az Öttömös és a Ruzsa indult.

Az első meccset a rendező Ruzsa és az Öttömös vívta, itt 4–1-es öttömösi siker született.

A Balotaszállás, amelynek a körmérkőzéses kiírás értelmében egymás után két meccset kellett lejátszania, az első, Öttömös elleni meccsén a Dr. Tartott Zsolt – Vásárhelyi Richárd, Takács Sándor, Túrú József, Vincze Gergőm Teremi Zoltán, Földes Péter, Schveitzer Milán, Racsmán Szabolcs, Petrezselyem János, Vincze Imre összeállításban lépett pályára. A kispadon kapott helyet Nagy Levedi István, Vígh Mihály, Csernák Róbert, Nagy Dániel. A mérkőzést végig uralta a Bács-Kiskun megyei alakulat, és a 7. percben Schveitzer góljával megszerezte a vezetést, 1–0. Tíz percre rá Petrezselyemet buktatták a 16-os vonalán, Teremi tekerte ballal a jobb felsőbe a labdát, 2–0. Még az első félidőben az öttömösi Masa lövése pattant meg egy védőn, majd kötött ki a kapuban, 2–1. A második félidőre próbálkozott cserékkel frissíteni Mezei Csaba, a Balota edzője, és ennek hamar meg is lett az eredménye, Csernák Róbert pályára lépése utáni első labdaérintéséből volt eredményes, 3–1. A Balota új játékosa, Vincze Imre jól mutatkozott be, gólpasszt adott Petrezselyemnek a mérkőzés utolsó negyed órájában, ezzel lett 4–1. A hajrában Petrezselyem ötre növelte az előnyt, az Öttömös Masa révén büntetőből 5–2-re szépített, ez maradt a végeredmény.

A következő, a Ruzsa elleni találkozón az első félidőben inkább a hazaiak akarata érvényesült, a Balota nem találta a ritmust, látszott, hogy a hazaiak pihenhettek az első meccs után, mégis a Balota szerezte meg a vezetést. Vincze Imre remekül ugratta ki Schveitzert, aki okosan passzolt a kapuba, erre azonban azonnal érkezett a válasz. Az első félidő végén történt még egy páros kiállítás. A hazaiak jobb bekkje akaszkodott össze Petrezselyemmel és mind a két játékost leküldte Masa Richárd játékvezető, nem hivatalos tétmeccsről lévén szó, helyükre feljöhetett két másik játékos. 1–1-gyel fordultak a csapatok.

A második játékrészt parádésan kezdte a Balota. Földes szögletére Csernák érkezett és újra megszerezte a vezetést, 1–2. Tíz percre rá Racsmán kényszerítőzött Csernákkal, utóbbi a kapuig vitte a labdát, és éles szögből is bevette, 1–3. Az utolsó negyedórára felborult a pálya, a Balota részéről ekkor már mindenki gólt akart szerezni, a hazaiak pedig elfáradtak. Vincze Imrének jött össze a gól, szépen vitte végig a félpályán, majd okosan lőtte ki a hosszú alsót, kialakítva az 1–4-es végeredményt.

A Balotaszállás a tavalyi győzelem után meggyőző teljesítménnyel védte meg a kupát.

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában