súlyemelés

2021.08.13. 14:19

Szombaton rendezik meg a Messzi István Emlékversenyt Kecskeméten

Idén sem maradhat el a Kecskeméti Testedző Egyesület (KTE) súlyemelő szakosztályának szervezésében a Messzi István Emlékverseny, melynek helye természetesen a Messzi István Sportcsarnok lesz Kecskeméten augusztus 14-én szombaton.

Nyitray András

Árva Cintia idén is esélyes

Fotó: Bús Csaba

Idén összesen 60 versenyző állhat rajthoz, de a jelentkezési számok alapján a szervezők már most azt tervezik, hogy jövőre kétnapossá bővítik a rendezvényt.

–78 nevezés érkezett, de 60 fő versenyezhet egy napon maximum, ebből 10 versenyző lesz kecskeméti. Selejtezni, illetve válogatni kellett így, nem mindenki tud ennek megfelelően dobogóra lépni. Pontosan ezért szeretnénk jövőre kétnapossá bővíteni ezt a versenyt. Válogató verseny lesz a mostani is szokás szerint, a junior és U20-as Európa-bajnokságra, tehát a korosztályok legjobbjai mind itt lesznek Kecskeméten – mondta Bálint Csaba, a KTE súlyemelő szakosztály vezetője, illetve a verseny szervezője.

Most is rengeteg versenyzőre lesz érdemes figyelni, akik közt természetesen kecskemétiek is lesznek.

Árva Cintia idén is esélyes
Fotó: Bús Csaba

– Árva Cintiát és Nagy Noelt mindenképpen ki kell emelni, ők pontosan azokban a korosztályokban szerepelnek, ahol ez válogató verseny lesz. Kocsis Bálint, Sándor Panka és Tóth Adrienn is dobogóra esélyes lehet a népes mezőnyben, de számtalan nagyon jó eredménnyel rendelkező versenyző érkezik a többi klubból is, érdemes lesz kilátogatni – mondat Bálint Csaba.

A program részét képezi egy ünnepélyes megnyitó, melynek részeként Messzi István emlékplakettjét is megkoszorúzzák 12 óra 30 perckor.

Versenyprogram:

10 óra: férfi serdülő, ifjúsági, junior korcsoport összes súlycsoport és férfi felnőtt 55 kilogrammos súlycsoport

13 óra: női serdülő, ifjúsági junior korcsoport összes súlycsoport

15 óra: férfi felnőtt korcsoport 73 kilogrammtól az összes súlycsoportig

17 óra: női felnőtt korcsoport összes súlycsoport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában