galériával

2021.08.17. 14:27

Öt kategóriában mérték össze tudásukat az autóversenyzők Szabadszálláson

Kétnapos szinkron autóversenyt rendezett a hétvégén Szabadszálláson a Sporganizer Kft. A zárt pályás versenyen több mint félszázan álltak rajthoz.

Gulyás Sándor

Szinkron autóvereny Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/08/14

Fotó: Mediaworks

– A Frici Rallye Team Sportegyesületet 1993-ban alakítottuk meg, hogy szakosztályunk versenyzői hivatalosan is megmérettethessék magukat nem csak hazánkban, hanem a környező országokban is. Európában először mi rendeztünk szinkron pályás autóversenyt 1995-ben, a saját magunk építette pályán Kiskunlacházán. Az elmúlt harmincöt évben számtalan versenyt lebonyolítottunk, Szabadszálláson két éve rendeztük meg az első versenyünket, akkor még a laktanya területén – fogalmazott Balogh Frici Zoltán főszervező.

Fotó: Gulyás Sándor

Az idei esztendőben a pályát a település határában fekvő önkormányzati tulajdonú területen alakította ki a sportegyesület. A versenyzők a jármű teljesítményétől függően több kategóriában mérték össze tudásukat. A megmérettetésen szülői felügyelettel a legfiatalabb korosztály is rajthoz állhatott.

– Édesapám tanított meg autót vezetni. Négy évesen már quaddal jártam óvodába. Három éve versenyzem, és már több alkalommal állhattam dobogóra. A szabadszállási a hatodik versenyem, remélem itt jó eredményt fogok elérni – mondta el a baon.hu érdeklődésére a nyolc esztendős Tasi Flórián Hunor.

A verseny első napján az edzőfutamok zajlottak, a helyezések sorrendje másnap dőlt el. A rendezvényt az X-Bár együttes műsora, illetve retro diszkó színesítette.

Eredményekeket IDE kattintva, kategóriákra bontott eredeményeket pedig IDE kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában