Ökölvívás

2021.08.13. 11:16

Ökölvívók küzdenek a ringben Helvécián

A hétvégén ökölvívóversenynek ad otthont Helvécia. A Varjú Box SE szervezésében nyolcadik alkalommal tartanak megmérettetést a településen.

Kovács Nóra

Több mint húsz éles küzdelmet tekinthetnek meg Helvécián az ökölvívás szerelmesei

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Augusztus 14-én, szombaton rendezik a már hagyományos Gönczi Róbert-emlékversenyt. A 2000-ben motorbalesetben elhunyt kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes és ötszörös magyar bajnok bokszoló tiszteletére 2013 óta rendez emlékversenyt Helvécián Varjú György, azonban az első megmérettetést még nem védette le, így hivatalosan hetedik alkalommal kerül sor a viadalra. A Varjú Box Sport Egyesület rendezvényén mintegy 16 egyesület vesz részt.

– Szigorú előírásokkal, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség engedélyével idén is meg tudjuk rendezni a Gönczi Róbert-emlékversenyt – nyilatkozta Varjú György, a Varjú Box SE vezetője. – A 15 órakor kezdődő versenyen 16 egyesület vesz részt többek között Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Bajáról, Ceglédről, valamint a fővárosból is jönnek klubok. Összesen több mint 80 versenyző áll ringbe, így több mint húsz éles meccset láthatnak az érdeklődők.

A Varjú Box SE idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Sok sportegyesülettel együtt ők is megsínylették a járványt, sok fiatal abbahagyta az ökölvívást. Ezúttal négy sportoló képviseli a helvéciai klubot. – Tisztes helytállást várok a gyerekektől, nincs kitűzve eléjük komolyabb cél a versenyen, mivel bár minden hétköznap öt órától tartunk edzéseket, a fiatalok nyáron munka mellett készülnek – mondta.

A vezetőedző elmondta, a rendezvény létrejöttében sokat köszönhet Balogh Károlynak, Helvécia polgármesterének, aki csakúgy, mint az elmúlt három hónapban, mióta megkezdték szervezni a versenyt, a korábbi években is sok segítséget nyújtott az esemény létrehozásában.

Több mint húsz éles küzdelmet tekinthetnek meg Helvécián az ökölvívás szerelmesei
Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában