labdarúgás / galériával

2021.08.28. 20:48

Halasi-gólokkal verte a Lajosmizse a Kiskunhalast

Az első fordulóban idegenben győzelmet arató Lajosmizse a rajtnál az Akasztó vendéglátójaként alulmaradt Kiskunhalast fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság második fordulójában. A küzdelmes mérkőzésen a második félidőben felülkerekedett ellenfelén és megérdemelten győzött a hazai gárda.

Vincze Miklós

A hazai oldalon rutinos öreg rókák, a vendégeknél fiatal csikók melegítettek a mérkőzés előtt. A Lajosmizse kerete nem áll kimondottan idős játékosokból, de a fiatal halasiakhoz képest, akiknél jószerével a harminchat éves Dordevic Slobodan húzta föl az átlagéletkort legföljebb húszra, kimondottan a tapasztalatot képviselték. Nem tülekedtek ugyanakkor a hazai kispadon a cserejátékosok, a Mizsére a nyáron hazatért Móra Viktor az első fordulóban megsérült, és mindjárt legalább fél évre ki is esett, de ha a hazaiak mestere, Árva Zsolt átpillantott a vendégek kispadjára, azt látta, hogy azon is csak ketten árválkodnak.

A 6. percben Hornyák passzolta le beadás helyett a jobb oldalon megítélt szabadrúgást követően a labdát. Honfi 18 méteres lövése megtalálta az utat a 16-oson összesűrűsödött tömegben Lord kapuja irányába, a hazaiak hálóőre azonban védett.

Lassacskán átvette az irányítást a hazai gárda. A 18. percben Halasi lőtt jobbról, 20 méterről, Faddi védett. Öt percre rá Kiss László a sorfalról hozzá visszapattanót küldte a vendég kapura, Faddi ezúttal is a helyén volt. Fél óra még nem telt el a találkozóból, amikor egy Halasi–Tarnoczki–Halasi összjáték végén utóbbi került lövőhelyzetbe, balról, 12 méterről leadott lövésének szeme volt, de nem elég éles, mert a jobb kapufán csattant. A kipattanót követően Borsos is megküldött egy löketet, a léc alá tartó labdát Faddi hárította. Érezhetően fokozódott a hazai nyomás, de a vendégvédelmet megbontaniuk nem sikerült a hazaiaknak,

elsősorban Kiss László pontrúgásból leadott kísérletei jelentettek veszélyt, a legnagyobbat a 38. percben, amikor középre tekert labdáját a jó ütemben berobbanó Halasi fejelte fölé.

Közben egy gyors kontrából szerzett lesgóllal jelezték a halasiak, hogy képesek betalálni a kapuba. Megtették ezt az utolsó előtti percben is, immár legálisan. Akkor egy vendégkontra végén Angeli kanyarította laposan a bal oldalról keresztbe a labdát, a hosszún berobbanó Lengyel pedig higgadtan helyezett hét méterről a kapuba, 0–1.

A második játékrész kezdését jelző sípszó után a két csapat bemutatta a várható koreográfiát. Két percig nagy nyomást gyakorolt a Lajosmizse, majd a 47. percben a Halas vezetett egy életveszélyes kontrát. Két percre rá Halasi harmincról, balról leadott lapos bombája suhant el centiméterekkel a bal alsó sarok mellett. Egy perc múlva már nem hibázott, Kiss László ívelt be jobbal, a berobbanó Halasi pedig hat méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába, 1–1. Két percre rá Kiss László lőtt középről, 15 méterről, Faddi azonban mentett. A koreográfia az egyenlítést követően is ugyanaz maradt, nyomott a Mizse, kereste a kontra lehetőségét Agócs Zoltán csapata. Miután a vendég Miskeit sérülés miatt lecserélték, Orlov vágott ki nagy szólót a jobb oldalon, remek ütemű beadását követően Szlezák fejelt, Faddi bravúrral hárított. A 64. percben egy újabb Szlezák fejesnél egy védője, Pocsai közreműködésével kaparintotta meg a labdát a gólvonal előtt a halasi portás. Két percre rá azonban már a hálóból volt kénytelen kiszedni. Kiss László bal oldalról keresztbe, előre lőtt labdájára Halasi rajtolt rá és helyezett elegánsan a kapu jobb oldalába, 2–1. Hét perc múlva gy szépségdíjas akciónak tapsolhatott a csöndes esőben ázó hazai közönség, Kiss László tette ki jobbra a labdát, Menich a lehető legjobb ütemben lőtte középre, a berobbanó Tarnoczki pedig hat méterről nem hibázott, 3–1.

Eldőlni látszott a meccs, ebben csak Borsos Csaba nem hitt, aki nagyon mérges volt, amikor a passzát követően Halasi megcsinálta a lövőcselt, löketét azonban Faddi hárítani tudta.

Abban talán a vendégek sem hittek, hogy pontszerzésre van még esélyük, ezzel együtt tették a dolgokat, igyekeztek menni előre becsülettel. A játékvezető, aki két kollégájával hibátlanul vezette le a mérkőzést, három perc hosszabbítást jelzett, ennek a második percében Agócs tört be a hazai 16-oson belülre a bal oldalon, és forintos labdát adott középre, Lengyelt alighanem meglephette a nagy helyzet, mert a bal felső sarok fölé durrantott. Többre már nem maradt idő, a Lajosmizse megérdemelten nyerte meg a végig lendületes, küzdelmes, sportszerű találkozót.

Árva Zsolt, a Lajosmizse játékos-edzője: – Halasi-gólokkal sikerült legyőznünk a Kiskunhalast. Az történt, amire számítottunk, nehéz mérkőzés volt. A halasi fiatalok sokat fejlődtek a tavalyi év óta, ezt ma bizonyították is. Az első játékrészben a vezetést is meg tudták szerezni egy nagyon szép kontratámadásból. Kétségbe nem estünk, a szünetben megbeszéltük, hogy nagyon kell koncentrálnunk, főleg a helyzetek kihasználására, és akkor nem lehet baj. A második játékrészben már megfelelő volt a koncentráció, be tudtuk darálni a Halast, bár nem végig szép játékkal, de helyenként azért tetszetős akciókat vezetve. Csak gratulálni tudok a srácoknak ahhoz, hogy hazai pályán is megvan a három pont. Az idejét sem tudom már, mikor szereztünk két egymást követő fordulóban hatot.

Agócs Zoltán, a Kiskunhalas edzője: – Bár csak tizenhárom játékossal tudtunk elutazni Lajosmizsére, ez a tizenhárom játékos becsülettel és nagy odaadással küzdött kilencven percen keresztül. Sajnos csak hatvanöt percig tudtuk megnehezíteni a Mizse életét, a kapott gól megtört bennünket, a második pedig végképp, ettől függetlenül emelt fővel távozhatunk Lajosmizséről.

Lajosmizsei VLC–FADDIKORR-Kiskunhalasi FC 3–1 (0–1)

Lajosmizse, 140 néző, vezette: Baranyai Dávid (Rosta Kevin, Balogh Bence)

Lajosmizse: Lord – Fekete, Orlov, Borsos, Halasi, Tranoczki (Dóka 85.), Szlezák (Menich 67.), Kiss L., Rapi, Bán (Rigó 77.), Kovács J. Játékos-edző: Árva Zsolt

Kiskunhalas: Faddi – Ikotic (Mucsi 76.), Lengyel, Miskei (Rácz 52.), Angeli, Pocsai, Agócs, Hornyák, Dordevic, Honfi, Fodor. Edző: Agócs Zoltán.

Gól: Halasi az 50., 67., Tranoczki a 73., illetve Lengyel a 44. percben.

Sárga lap: Honfi 52., Fodor 79.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában