labdarúgás

2021.08.22. 11:49

Győzelemmel rajtolt az Akasztó a jól játszó Kiskunhalas vendégeként

A Faddikorr Kiskunhalasi FC az Akasztói FC-t fogadta szombaton, verőfényes napsütésben a Bundzsák Dezső Sportközpontban, a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában. A találkozó nagy küzdelmet és akasztói győzelmet hozott.

Munkatársunktól

Forrás: shutterstock

Az elmúlt szezonban a halasi csapat sereghajtóként, míg a vendégek a 11. helyen zárták a bajnokságot. Természetesen a cél mindkét gárdánál az, hogy minél előrébb érjenek célba a bajnokság végén. Ehhez a nyáron mind a két csapat próbált igazolni, a Halas továbbvinni a legutóbbi szezonban elkezdett koncepcióját, miszerint fiatalokkal, jobbára helyi fiatalokkal szeretnének minél jobb eredményt elérni. Az akasztói keretet is több fiatallal töltik fel, de érkeztek hiányposztokra is emberek.

A találkozó első 10 percében semmi érdemleges nem történt, majd felgyorsultak az események. A 14. percben a hazai Túri Milán buktatta Juhász Tamást a 16-oson belül, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A sértett állt a labda mögé, azonban az akasztói csapatkapitány lövését bravúrral védte Lengyel Péter. A 21. percben Bajusz Patrik szabadrúgását szintén hárította a halasi kapus. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, aztán a 28. percben egy halasi labdavesztés után remek kontrát vitt végig a vendég csapat. Szabó Szabolcs passzolt Juhászhoz, aki bevitte a büntetőterületen belülre, kicselezte a jól védő hazai kapust, majd a hálóba helyezett. 0–1.

A 31. percben a hazai oldalon Lengyel Gergő ívelt a védők mögé, majd az egyik új igazolás, Miletic Mario startolt rá a labdára, és ziccerben vihette Németh Zsoltra. A 10 méterről leadott lövést már mindenki bent látta, azonban ha csak pár centivel is, de elsuhant a léc mellett a labda. A 38. percben Fodor Zsombor adott be, a másik új igazolás Ikotity Ádám került nagy helyzetbe, de a lövést hatalmas bravúrral védte Németh kapus. A félidő utolsó percében Fodor Zsombor beadásszerű lövését is magabiztosan fogta az akasztói hálóőr.

A második félidőre nagy lendülette jött ki a vendég csapat. A 49. percben egy agresszív labdaszerzést követően Juhászhoz került a labda, aki köszönte szépen, megduplázta önmaga és csapata góljai számát. 0–2. Tíz perccel később a szünetben beállt Szabó Zsolt szerzett labdát a felezőnél, majd végignyargalt a bal oldalon és leadott egy lövést, a próbálkozást védte a halasi hálóőr. A 61. percben Bajusz Patrik két szép cselt követően lőtt kapura, a lövés nyomán a labda kapufán csattant. Négy perccel később Túri Milán löketét ütötte bedobásra Németh Zsolt. Fél minutum sem telt el, az iménti kapura lövő adott be balról, a hazai jobbhátvéd Pocsai érkezett, fejesét újfent védte a portás. A 72. percben Bajusz Patrik kapott remek labdát Szabó Szabolcstól, ám a lövés gyengére sikeredett, így a hazai kapus védett. A 82. percben Miletic lövése pattant meg a vendég védőkön, a lövést üggyel bajjal, de hárítani tudta Németh. A 87. percben Bajusz adta volna vissza a kölcsönt Szabó Szabolcsnak. Remek labdát kapott Szabó, de túl nagy gólt akart rúgni és mellégurult a próbálkozás. Több lehetőség nem adódott, így elvitte Szrenkó István csapata a pontokat.

Faddikor-Kiskunhalasi FC–Akasztó FC 0–2 (0–1)

Kiskunhalas, 150 néző, v: Sebestyén László (Apró Ferenc, Berger Tibor)

Kiskunhalas: Lengyel P. – Pocsai, Túri, Ikotic (Gyenizse 58.), Honfi B. (Honfi D. 70.), Angeli (Miskei 58.), Miletic, Lengyel G. (Mucsi 81.), Fodor (Hornyák 58.), Agócs, Dordevic. Vezetőedző: Agócs Zoltán

Akasztó: Németh Zs. – Csoba (Szabó Zs. 46.), Dobosi, Kapus, Geiger, Szabó Sz., Kerekes (Szabó N. 80.), Bajusz, Juhász, Palla (Szabó Sz. 76.), Márki. Edző: Szrenkó István.

Gól: Juhász a 28. és a 49. percben.

Sárga lap: Túri 14., Miletic 44. illetve Palla 18., Szabó Sz. 87., Juhász 89.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában