Kosárlabda

2021.08.23. 20:43

A Duna Aszfalt új igazolása, Milutinovic alig várja a bemutatkozást

Andreja Milutinovic augusztus derekán érkezett meg Kecskemétre, hogy bekapcsolódjon a felkészülésbe. Bár a szerb játékos játszani még nem játszott Magyarországon, de azért nem teljesen ismeretlen közegbe érkezett.

Vincze Miklós

Andreja Milutinovic

Forrás: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A nyáron igazolta le a férfi első osztályú kosárlabda bajnokságban szereplő Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét a szerb Andreja Milutinovicot. A 30 éves szerb nemzetiségű bedobó a litván élvonalból érkezett a hírös városba, augusztus derekán, és azonnal bekapcsolódott a felnőtt keret munkájába.

Andreja Milutinovic nem mozog teljesen idegenül a kecskeméti öltözőben, hiszen több játékost ismer a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét keretéből.

A szerb korosztályos válogatottakat végigjáró játékos annak idején legelőször nem a kosárlabdával próbálkozott, ám elég volt egyetlen egy edzést megnéznie, hogy magával ragadja a sportág.

– „Egy kis szerb városkában, Batocinában nőttem fel, és ott ismerkedtem meg a kosárlabda csodálatos világával. Kisgyerekkoromban először a küzdősportokat próbáltam ki, de amikor hat éves koromban lementem az unokatestvérem kosárlabda edzésére, elvarázsolt a játék. Azóta is tart a sportág iránti szeretetem. Kedvenc játékosom Dejan Bodiroga volt, aki számos aranyérmet nyert nemzetközi tornákon a válogatottal, ő inspirált engem, hogy én is profi kosárlabdázó legyek. Sokat köszönhetek az édesapámnak is, mert éveken át vezetett ötven kilométert naponta, hogy járhassak az edzéseimre. Ma már a család és a kosárlabda a legfontosabb az életemben.” – nyiltakozta Andreja Milutinovic.

Milutinovic és a felesége életét két gyermek édesíti meg. A hat és fél éves kisfiú és a három éves kislány jelenleg Smederevóban van, de idővel ők is jönnek majd Kecskemétre szurkolni apának és a KTE-nek. – „A fiam is kosárlabdázik, ő biztosan nagyon fogja élvezni a meccseket. A feleségemnek köszönhetően az egész család óriási könyvimádó, szeretünk olvasni. Az én személyes kedvencem A Gondolkodj és gazdagodj című kötet Napoleon Hilltől.”

Andreja Milutinovic
Fotó: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A 30 éves szerb játékos korábban még sosem játszottam Magyarországon, azt azonban külső szemlélőként látta, hogy a térség egyik kiemelkedően fejlődő bajnokságáról van szó.

– „Sok jót hallottam a ligáról, a bajnokságról, a fejlesztésekről, a körülményekről, és pozitív információim vannak a kecskeméti csapatról is a barátaimtól. Az FMP Belgrádban együtt játszottam Dramicaninnal és Marko Derasimoviccal, és Nemanja Jaramazt is ismerem, vele a korosztályos válogatottakban voltunk csapattársak. Természetesen alig várom már, hogy újra együtt küzdhessünk a győzelmekért!”

Andreja Milutinovic is ott lesz szeptember 4-én a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatbemutatóján, amelyet az Ápoló Klubban rendez az egyesület a szurkolók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában