labdarúgás

2021.07.16. 14:59

Zajlik az élet az SC Hírös-Ép focitáborában

Összesen három turnusra való focitábort szervezett meg idén nyárra az érdeklődő gyerekek számára az utánpótlás-nevelésre vállaltan nagy hangsúlyt helyező, kecskeméti SC Hírös-Ép, ezen a héten zajlik a harmadik.

Vincze Miklós

Az SC Hírös-Ép harmadik táborának a résztvevői

Forrás: MW

Az érdeklődés folyamatos volt a tábor iránt, az első héten harminchét, a második héten harmincnégy, ezen a héten pedig harminc, labdarúgás iránt érdeklődő gyermek gyűlt össze a Műkertvárosban. A korosztályok tekintetében vegyes volt a társaság, a tábor legidősebb résztvevője 2007-es születésű, de mindegyik hétre jutott egy-egy 2017-es labdarúgó-palánta is.

A gyerekeket egész napos, változatos programokkal kötötték le, elsősorban a Kitl Zoltán, Marozsi Gábor, Maczelka Gábor, Kormos Dávid kvartett, akik folyamatosan jelen voltak a foglalkozások során, no meg Patvaros Zsolt, aki nem csak a gyerekekkel foglalkozott, hanem mindenféle ügyet intézett, ami egy táborrendezés során felmerülhet. Tapasztalt, sőt helyi szinten ismert labdarúgók vezették tehát a foglalkozásokat.

– A tábor egyik célja nem titkoltan a toborzás is volt, tehát ha tehetséges gyerek tűnik fel, őt megpróbáljuk nálunk tartani, vagyis őszre visszahívni, hogy szervezett keretek között is futballozzon – nyilatkozta Kitl Zoltán, a táborvezető –,

de természetesen szó sem volt arról, hogy csak olyan érkezhet, aki eleve ügyes focista, örömmel fogadtunk és befogadtunk mindenkit.

Jól szervezett, változatos napirenddel várták a gyerekeket, a dolog nem is működne másként. A délelőtt mindig a technikai jellegű foglalkozásoké volt, majd ebéd után, délután a szabad focizásé lett a főszerep, képesség és kor szerint megfelelő csoportokra bontva. De persze nem kötelező állandóan focizni, rendelkezésre állt csocsó, pingpongasztal, a legfiatalabbak számára pedig a mesenézés is választható opció.

A korábbi táborokhoz képest az ideiben az a jelentős pozitívum, hogy nem kellett a műfüves pályán megsülniük a gyerekeknek, hanem használhatták a hátsó élő füves pályát.

Hogy a versengés szellemét is életben tartsák, minden pénteken meghirdették a tábor bajnokát, akit a különböző képességek terén nyújtott teljesítménye alapján választottak ki.

Az SC Hírös-Ép harmadik táborának a résztvevői
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában