labdarúgás / galériával

2021.07.02. 12:06

Visszalépett az NB III.-tól a Jánoshalma

Bár a pályán kivívta az NB III.-as tagságot, péntek reggel hivatalossá vált, hogy mégsem indul el az ősszel az NB III.-ban a Bács-Kiskun megyei bajnok, a Jánoshalmi FC.

Vincze Miklós

a_20210701_fociedzes_janoshalma_PA_PN

Fotó:

Kedden az első edzésre még abban a tudatban gyűlt össze a Jánoshalmi FC felnőtt kerete, hogy az NB III.-as idényre kezdik meg a felkészülést. Joggal, hiszen megnyerték a megyei első osztályú bajnokságot is, azután pedig sikerrel megvívták a Balatonlelle elleni párharcot, amely az NB III.-as tagságról döntött.

Pillanatok alatt azonban nagyot változott a világ, legalábbis Jánoshalmán.

Július 1-én ugyanis életbe lépett a Magyar Labdarúgó Szövetségnek egy szabálymódosítása, amely módosítás értelmében nem számítanak futballmagyarnak a Jánoshalma szerb állampolgárságú játékosai.

Bár az egyesület így is elindulhatna a harmadosztályban, a nem kettős állampolgársággal rendelkező külföldi játékosok szerepeltetése annyira jelentős anyagi terheket vonna maga után, amelyet nem vállalt a déli klub.

Sarok Attila, a Jánoshalmi FC technikai vezetője kérdésünkre elmondta, hogy bár elgondolkodtak azon, hogy az új szabály miatt kiesőket hevenyészve igyekezzenek pótolni, és mégis elinduljanak a harmadosztályban, úgy érezték, hogy a kapkodás nem szülne jó vért, és ahhoz is vezethetne, hogy a Bács-Kiskun megyei bajnok pofozógép lenne a harmadosztályban, így inkább visszaléptek az indulástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában