kosárlabda

2021.07.29. 06:55

Új arcokkal készülnek a kosarasok

Augusztus 2-án megkezdik a felkészülést a következő szezonra a kecskeméti kosarasok. Az idei bajnokságnak tíz szezon után Marko Djeraszimovics nélkül vág neki a klub, de vannak érkezők is.

Kovács Nóra

– Marko Djeraszimovics esete különleges, tíz szezonon keresztül volt a Kecskemét játékosa, ez egy külföldi kosárlabdázónál elképesztően nagy idő – nyilatkozta Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője.

– Nem is gondolom azt, hogy az ő pótlása egyszerű lesz. Elképesztően magas szintű teljesítményt nyújtott az elmúlt tíz szezonban, emellett a személyisége, az elhivatottsága, a lojalitása az, ami nagyon sokat jelentett az elmúlt időszakban. Legendává, példaképpé vált. A pandémia miatt nem tudtunk tőle tisztességesen elköszönni, de lesz erre mód. A játékoskeret így természetesen átalakul. Egy amerikai kosárlabdázó érkezik irányítóposztra, Xavier Pollard a német bajnokság egyik meghatározó csapatától, a Telekom Bonntól jött. A keretünk a napokban lett teljes, a 30 éves szerb bedobó, Andreja Milutinovic csatlakozik hozzánk, aki komoly nemzetközi rutinnal, nagyon jó statisztikai mutatókkal és nagyon erős kosárlabda-iskolával érkezik Kecskemétre – mondta Sörös Jenő.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. a következő idényben az NB I./A csoportos felnőtt- és az U20-as korosztályú bajnokság mellett két év után ismét indul az NB I./B Zöld csoportjában is.

– Fontos stratégiai célunk, hogy minél több, lehetőleg Kecskeméten nevelkedett fia­tal kerüljön a kecskeméti felnőttcsapathoz. Ilyen volt a mára stabil élvonalbeli játékosnak tekinthető Kucsera Dániel, igaz, ő még egyedüli volt a korosztályából. Most azonban van egy nagyon tehetséges és jó korosztályunk, ez a csapat az előző szezonban az U18-as bajnokságban országos döntőbe jutott és hetedik helyen végzett, ketten pedig a felnőttek között is pályára léptek több mérkőzésen, és nagyon biztatóan szerepeltek. Hozzájuk csatlakozott Kiss Dávid, a 18 éves center az elmúlt négy évben Olaszországban, a Venezia akadémiáján kosárlabdázott. A klub szakmai vezetőségének döntése az volt, hogy ezt a közösséget, amelynek zöme 2003-as és 2004-es születésű fiatal, szerepeltessük az NB I./B-ben. Bízunk abban, hogy többükből élvonalbeli játékos lesz a jövőben, ezért írtunk alá velük hosszú távú megállapodásokat – tért ki a fiatalokra a klub ügyvezetője.

A következő szezontól nemcsak az alapszakaszban, hanem a bajnokság minden mérkőzésén az első félidőben pályán kell lennie egy U23-as korú fiatalnak.

– Akikre a szakmai vezetőség U23-asként számít, azok számára nem lesz meglepő az a verseny, ami egy A csoportos csapatban van, ugyanis a felnőtt válogatott Fazekas Máté, a már említett Kucsera Dániel, vagy Körmendi Bence és Lukács Döme is rendelkezik A csoportos tapasztalattal. Több poszton lehet szerepeltetni őket, itt is meglesz Váradi Kornél vezetőedző variációs lehetősége – mondta Sörös Jenő.

A Kecskemét célja, hogy a bajnokságban ismét a legjobb nyolc között végezzen.

– Az ellenfelektől is függ, milyen erősségű lesz a bajnokság és milyen elképzelésekkel indulhatunk mi, de az alapcél a nyolc közé jutás, illetve, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak a fiatalok, hiszen a mi tizenöt fős keretünkben kilenc utánpótláskorú kap helyet. Bízunk abban, hogy a szezont már a szurkolók előtt kezdhetjük meg. Idén korábban kezdődik a bajnokság, szeptember 22-én lesz az első bajnoki forduló, míg az NB I./B 25-én rajtol – mondta végezetül az ügyvezető.

Idén is a nyolc között szeretne végezni a kecs­keméti együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában