tompa / tóthfalu

2021.07.30. 15:07

Nem ismernek határokat az ifjúsági sportolók táboroztatásában

Több száz tíz és tizennyolc év közötti fiatal sportoló vehet részt a Tompai Sportegyesület és a vajdasági Tóthfalu Nyers István Akadémia Sportegyesületének közös edző- és szabadidős táboraiban július közepétől augusztus végéig. Egy pályázatnak köszönhetően a három szakosztály – kézilabda, dzsúdó és labdarúgás – szerdától vasárnapig tartó táborainak a két település felváltva ad otthont.

Mester-Horváth Nikolett

Lelkesek voltak a résztvevők a tompai cselgáncstáborban is

Forrás: Munkatársunktól

Kézilabdával kezdődött a táborsorozat július közepén Tóthfalun, majd dzsúdóval folytatódott Tompán. A program népszerűségét jól mutatja, hogy rekordidő alatt betelt a létszám a tervezett táborokra. – Érezhető, hogy a koronavírus-járvány miatti elszigeteltség után a gyerekek is sokkal jobban igénylik a közös tevékenységeket, és hiányzott nekik a rendszeres sportolás. Édesapám, Friebert László, a Tompai Sportegyesület elnöke ezért is tartotta fontosnak, hogy részt vegyünk ebben a pályázatban – mondta Friebert Ágoston, a Tompai Sportegyesület kapcsolattartója.

A szigorú menetrendet követő edzések mellett a szervezők lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra is a fiatalok számára.

Az első tóthfalui héten a néhány éve közösségi munkával felújított Baráthok kútjához látogattak a táborozók, ahol élvezhették a természetes gyógyfürdőt. A pancsolás mellett szabadkai városlátogatás és a Palicsi-tavon egy vízibiciklis nap is belefért a szerbiai hétbe. A tompai dzsúdótábor legjobban várt szabadidős programja pedig a szegedi vadasparkba tett kirándulás volt.

Az ifjú sportolók eleinte megszeppenve ismerkednek az új környezettel, a másik sportegyesület ritmusával, szokásaival, de a közös edzések és kirándulások kellemes hangulatot teremtenek a gyerekek között. – Tóthfalunak szinte a teljes lakossága magyar nemzetiségű, így a fiatalok közötti kommunikációt nem nehezítik nyelvi akadályok, könnyebben szót értenek egymással, hamarabb tudnak kapcsolódni a másikhoz, gördülékenyebb az összehangolódás. Emellett szervezünk csapatépítő foglalkozásokat is – többek között mindenféle játékokat, karaokeversenyt –, hogy a saját társaikat is jobban megismerjék a gyerekek, ami hatékonyabbá teszi a csapatmunkát – mesélt tapasztalataikról Friebert Ágoston.

Hozzátette továbbá: Tanács Attila, a dzsúdó, valamint Kószó László, a kézilabda tompai szakosztály edzőinek beszámolói alapján azt is kijelentheti, hogy a csapatokon belüli kohézió erősítésén és a gyerekek élményszerzésén túl az edzők tapasztalatcseréjének szintén fontos hely­színei ezek a táborok.

A nyár közepén kezdődött hathetes időszak július utolsó és augusztus első hetében Tóthfalun folytatódik, ahol először a dzsúdó, aztán a futball szerelmesei gyűlnek össze. A programsorozat utolsó két hetében pedig Tompán táboroznak a focisták, majd a kézisek.

Az augusztusban véget érő táboroztatás után ősszel bajnokságok várnak a szakosztályokra, és februárban zárórendezvényt tartanak. A táborok, valamint a versenyek mellett a pályázatnak köszönhetően eszközbeszerzésre is lehetősége nyílt az egyesületeknek, a tompaiak – mindhárom szakosztály által használható – kondigépekkel bővítették lehetőségeiket.

Lelkesek voltak a résztvevők a tompai cselgáncstáborban is
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában