mozgás

2021.07.01. 19:08

Kilenc csapat mérkőzött meg egymással a kelebiai focipályán

Hátrányos helyzetű fiatalok fociztak egymással Kelebián a napokban.

Mester-Horváth Nikolett

Hátrányos helyzetű fiatalok fociztak egymással

Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Labdarúgó-szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány a kelebiai Pereputty Egyesületet kérte fel a Gyermekotthonok Országos Grassroots Labdarúgó Tornájának megszervezésére, amit június utolsó hétvégéjén tartottak a településen.

A Grassroots az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is. Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké.

A kelebiai futballpályán kilenc csapat mérkőzött meg egymással, érkeztek fiatalok egyebek mellett Göncről, Mohácsról, Mónosbélről, Miskolc, Komádiból és a kecskeméti SOS Gyermekfaluból is. – Ezek a hátrányos helyzetű fiatalok megtapasztalhatják a versenyhelyzetet, amit fegyelmezetten kezelnek, illetve fontos, hogy találkozhatnak hasonló sorsú társaikkal. Nagyon boldogan vesznek részt a tornán a gyerekek – mondta Szabóné Vámos Ildikó, a Pereputty Egyesület elnöke.

A labdarúgótorna mellett a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat szervezésében gyermeknappal is várták a fia­talokat, ahol kézműves-foglalkozással, ugrálóvárral és lovastanodával kedveskedtek a kilátogatóknak.

Hátrányos helyzetű fiatalok fociztak egymással
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában