Ökölvívás

2021.07.22. 20:14

Kazah ellenféllel szemben kezd Gálos Roland az olimpián

Megkapta ellenfelét a tokiói olimpiára egyetlen magyar ökölvívóként kijutott Gálos Roland, a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzője. Gálos, aki szakmai vélemények szerint a sorsolás tekintetében alaposan belehúzott, kazah ellenféllel kezd.

Vincze Miklós

Forrás: Nemzeti Sport

Csütörtökön elkészítették az olimpiai ökölvívó torna sorsolását. Ennek értelmében az 57 kilogrammban nagy reményekkel induló bajai Gálos Roland első ellenfele az ifivilágbajnok, kazah Szerik Temirzsanov lesz a 16 közé jutásért vívott mérkőzésen.

Gálos magyar idő szerint szombat hajnalban, kevéssel hajnali öt óra után méri össze erejét a kazah bokszolóval. Ha sikerrel veszi az első kört, a nyolc közé jutásért vívandó találkozón is pokolian nehéz ellenféllel kerül szembe, a szombati siker esetén július 28-án esedékes második körében ugyanis az amerikai Duke Ragan és a francia Samuel Kistohurry párharcának a győztesével csap össze. Kistohurry már jó ismerőse Gálos Rolandnak, hiszen az elmúlt időszakban kétszer is találkozott vele, nem is akárhol, hanem a debreceni Bocskai Nemzetközi Emlékverseny döntőjében. A 2020-as Bocskai emlékversenyen Gálos legyőzte a riválisát, az idei 2021-es Bocskai emlékverseny fináléjában azonban a francia bizonyult jobbnak. Van tehát siker- és kudarcélménye is az egyik potenciális ellenfelével szemben. Ennek az esélylatolgatásnak azonban csak akkor van értelme, ha képes szombat hajnalban túllépni azon a 23 éves Temirzsanovon kell továbblépnie, aki tavasszal az ammani ázsiai selejtező elődöntőseként szerezte meg az olimpiai kvótát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában