Ökölvívás

2021.07.08. 07:04

Gálos Roland felkészülését segíti a válogatott

Hétfőtől péntekig Baján edzőtáborozik a Magyar Ökölvívó Válogatott egy része a házigazda Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE vendégszeretetében. Ezzel segítve Gálos Roland felkészülését, aki egyedüli ökölvívóként fogja képviselni hazánkat az ötkarikás játékokon.

Kovács Nóra

Mivel a bajai bokszoló az 57 kilogrammos súlycsoportban indult, emiatt csak a 60 kg-mal szomszédos súlycsoportok versenyzői – Fodor Milán a Vasasból (neki csak egy meccsen múlt az olimpia), Csóka Nándor Miskolcról, Szaka István és Római Ruben pedig az Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek egyesülettől – utaztak a Sugó-parti városba, hogy Rolandnak legyen kivel kesztyűzni.

A fiúk délelőtt zömmel futó- és erőnléti edzéseken vesznek rész, délután pedig jön a nagyon kemény, 90–120 perces egymás elleni kesztyűzés. Mint Gálos Rolandtól megtudhattuk, apróbb kézsérüléssel küszködik, amivel kezelésre jár, de ennek ellenére minden munkát el tud végezni, és jó formában érzi magát. Célja, hogy éremmel térjen haza élete első olimpiájáról.

Gálos Roland a válogatottal készül Baján
Fotó: MÖSZ

Súlycsoportjában 27-en indulnak, köztük két profi versenyző, ebből az egyik kubai, akit még nem ismernek, de a karibi ország a sportág nagyhatalmai közé számít. Emiatt sem lesz egyszerű Tokióban, de Roland a kvalifikációs versenyeken kialakult erősorrend alapján az első körben erőnyerő lehet.

Gálosék július 16-án utaznak el Tokióba, ahol rendkívül szigorú biztonsági szabályokat kell majd betartaniuk a koronavírus-helyzet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában